Međunarodna asocijacija Bijenala mladih umjetnika Europe i Mediterana podrržala kandidaturu Sarajeva za Europsku prijestolnicu kulture

Međunarodna asocijacija Bijenala mladih umjetnika Europe i Mediterana uputila je pismo potpore Sarajevu za kandidaturu za Europsku prijestolnicu kulture 2014., te Međunarodnom centru za mir – Festivalu Sarajevo – Sarajevska zima, gradonačelniku Sarajeva i europskim institucijama koje donose odluku o proglašenju kulturne prijestolnice. „Internacionalna udruga Bijenala mladih umjetnika Europe i Mediterana (BJCEM) želi izraziti svoju potporu Sarajevu za Europsku kulturnu prijestolnicu 2014.", navodi se u pismu.

KIDS paradom najavljen početak 8. KIDS festivala

Šarenom paradom kroz glavne ulice Sarajeva, kojoj su se priključili brojni građani, danas je  otvoren najveći događaj za djecu i mlade u jugoistočnoj Europi – 8. KIDS festival. Na paradi su sudjelovali  klovnovi, internacionalni umjetnici, mađioničari, plesači i glazbenici. Sudionici parade prodefilirali su kroz cijeli grad do Olimpijske dvorane "Juan Antonio Samarach", gdje će do 14. lipnja biti održani svi programi KIDS  Festivala pod motom "Europa za svako dijete". KIDS paradi je nazočio i gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen. "Drago mi je što djeca dolaze u Sarajevo, u glavni grad BiH, za koji mnogi i ne znaju, upoznaju vrijednosti i kulturu grada. Ovaj festival je prava šansa za djecu i ostat će u njihovim sjećanjima" istaknuo je Behmen.