Међународна асоцијација Бијенала младих умјетника Европе и Медитерана подржала кандидатуру Сарајева за Европску пријестолницу културе

Међународна асоцијација Бијенала младих умјетника Европе и Медитерана упутила је писмо подршке Сарајеву за кандидатуру за Европску пријестолницу културе 2014., те Међународном центру за мир – Фестивалу Сарајево – Сарајевска зима, градоначелнику Сарајева и европским институцијама које доносе одлуку о проглашењу културне пријестолнице. „Интернационално удружење Бијенала младих умјетника Европе и Медитерана (БЈЦЕМ) жели да изрази своју подршку Сарајеву за Европску културну пријестолницу 2014.", наводи се у писму.

КИДС парадом најављен почетак 8. КИДС фестивала

Шареном парадом кроз главне улице Сарајева, којој су се прикључили бројни грађани, данас је  отворен највећи догађај за дјецу и младе у југоисточној Европи – 8. КИДС фестивал. На паради су учествовали  кловнови, интернационални умјетници, мађионичари, плесачи и музичари. Учесници параде продефиловали су кроз цијели град до Олимпијске дворане "Хуан Антонио Самаран", гдје ће до 14. јуна бити одржани сви програми КИДС  Фестивала под мотом "Европа за свако дијете". КИДС паради је присуствовао и градоначелник Сарајева Алија Бехмен. "Драго ми је што дјеца долазе у Сарајево, у главни град БиХ, за који многи и не знају, упознају вриједности и културу града. Овај фестивал је права шанса за дјецу и остаће у њиховим сјећањима" истакнуо је Бехмен.