Prijem gospodarskog izaslanstva pobratimskog kineskog grada Tijanjina

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen, premijer Kantona Sarajevo Fikret Musić i predsjednik Gospodarske komore KS Kemal Grebo upriličili su danas u Gradskoj upravi susret s višečlanim gospodarskim izaslanstvom pobratimskog kineskog grada Tijanjina, koje predvodi Yang Lianfang. Prijemu su nazočili veleposlanik NR Kine u BiH, NJ.E. Wang Fuguo, kantonalni ministar gospodarstva Rusmir Sendić, kantonalni ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša Abid Jusić i zamjenik gradonačelnika Miroslav Živanović. Gradonačelnik Alija Behmen je kazao da ovaj susret predstavlja priliku da se pojača i unaprijedi kako gospodarska, tako i kulturna, obrazovna, zdravstvena i znanstvena suradnja između gradova Sarajeva i Tijanjina, koji ove godine obilježavaju 30 godina pobratimskih veza.

Grad Sarajevo organizirao poslovni susret bh. i gospodarstvenika Grada Tijanjina

Nakon današnjeg prijema izaslanstva Grada Tijanjina, u Gradskoj upravi održan je i poslovni susret bh. i gospodarstvenika ovoga kineskog pobratimskog grada, gdje su se predstavnici kompanija ukratko predstavili i ukazali na svoje ključne poslovne aktivnosti i potrebe.
Tijekom ovoga susreta predstavilo se dvanaest bh. kompanija: Vispak, Bosnalijek, Borac konfekcija, Sarajevska pivara, Kana N&N, Marketi, Tvornica čarapa Ključ, Granof, Šipad komerc, Klas, Žica i Energoinvest.U ime Grada Sarajeva nazočnima su se obratili zamjenik gradonačelnika Miroslav Živanović i pomoćnik gradonačelnika za lokalno poslovanje i razvitak Sahrudin Sarajčić, koji su naglasili bitnost uspostavljanja bliske suradnje i razmjene iskustava između lokalnih domaćih i kineskih kompanija.