Izaslanstvo Grada Sarajeva na svečanosti obilježavanja 200. obljetnice postojanja Grada Friedrichshafena

Izaslanstvo Grada Sarajeva, predvođeno zamjenikom gradonačelnika Miroslavom Živanovićem i gradskim vijećnikom Igorom Stojanovićem, sudjelovalo je u svečanom obilježavanju 200. obljetnice postojanja pobratimskog grada Friedrichshafena. Grad Sarajevo je prvi grad s kojim je Friedrichshafen prije 39 godina uspostavio pobratimske odnose koji se vrlo uspješno i intenzivno njeguju zahvaljujući obostranoj predanosti i iskrenoj volji građana i građanki oba grada. U programu je, pod pokroviteljstvom Grada Sarajeva, sudjelovalo i kulturno-umjetničko društvo „Željezničar“ iz Sarajeva s izabranim programom narodnih igara i pjesama, kojim je predstavljena kulturna tradicija Bosne i Hercegovine i Sarajeva. Svečanom skupu, kojem je nazočilo oko 900 zvanica, uime Grada Sarajeva i gradonačelnika, obratio se i zamjenik gradonačelnika Živanović koji je tom prigodom izjavio:

30. sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajeva

Na osnovi člana 35. stav 1.b. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Sarajeva (“Službene novine Kantona Sarajevo”, broj 28/09), sazivam 30. sjednicu Gradskog vijeća Grada Sarajeva, koja će se održati u utorak 28.06.2011. godine u 10.00 sati, u objektu Grada Sarajeva – Ovalna sala Gradskog vijeća, Ulica Hamdije Kreševljakovića br. 3/1. Uz poziv za sjednicu dostavlja se i Zapisnik o radu 29. sjednice Gradskog vijeća Grada Sarajeva održane 31.05.2011.godine. Za sjednicu predlažem sljedeći DNEVNI RED:

Potpora partnerskog Grada Ljubljane kandidaturi Sarajeva za Europsku prijestolnicu kulture 2014.

“Ljubljana kao grad predlagatelj Ljubljanske deklaracije o ulozi prijestolnica u međukulturalnom dijalogu i kreiranju aktivnog suživota, koju su gradonačelnici prijestolnica država članica EU, kandidati za članstvo i prijestolnica iz područja širenja EU, potpisali 8. svibnja 2010. u Ljubljani, te kao UNESCO-va Svjetska prijestolnica knjige 2010., u okviru koje je bila potpisana Ljubljanska rezolucija o knjizi, izražava svoju punu potporu kandidaturi Sarajeva za Europsku prijestolnicu kulture 2014. godine”, stoji u pismu koje je gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković uputio svom sarajevskom kolegi Aliji Behmenu.

Izaslanstvo Grada Sarajeva u Beču posjetilo Jovana Divjaka

Izaslanstvo Grada Sarajeva, predvođeno zamjenikom gradonačelnika Miroslavom Živanovićem i gradskim vijećnikom Igorom Stojanovićem, posjetilo je Jovana Divjaka, izvršnog ravnatelja udruge građana „Obrazovanje gradi BiH“ i umirovljenoga generala Armije Republike Bosne i Hercegovine, kojeg su austrijske vlasti zadržale u Beču na temelju međunarodne tjeralice izdate na zahtjev mjerodvnih tijela Republike Srbije. Gospodin Divjak je izalanstvo Grada upoznao s detaljima procesa koji se vodi u okviru mjerodavnih austrijskih pravosudnih institucija, kao i s njegovim očekivanjima u pogledu vođenja i konačnog ishoda toga procesa. Predstavnici Grada iskoristili su i ovu prigodu kako bi gospodinu Divjaku prenijeli izraze iskrene potpore svih građana i građanki Sarajeva koji aktivno prate proces koji se odvija u Beču.