Делегација Града Сарајева на свечаности обиљежавања 200. годишњице постојања Града Фридрихсхафена

Делегација Града Сарајева, предвођена замјеником градоначелника Мирославом Живановићем и градским вијећником Игором Стојановићем, учествовала је у свечаном обиљежавању 200. годишњице постојања побратимског града Фридрихсхафена. Град Сарајево је први град са којим је Фридрихсхафен прије 39 година успоставио побратимске односе који се врло успјешно и интензивно његују захваљујући обостраној преданости и искреној вољи грађана и грађанки оба града. У програму је, под покровитељством Града Сарајева, учествовало и културно-умјетничко друштво „Жељезничар“ из Сарајева са изабраним програмом народних игара и пјесама, којим је представљена културна традиција Босне и Херцеговине и Сарајева. Свечаном скупу, којем је присуствовало око 900 званица, у име Града Сарајева и градоначелника, обратио се и замјеник градоначелника Живановић који је том приликом изјавио:

30. Cједница Градског вијећа Града Сарајева

На основу члана 35. став 1.б. Пословника Градског вијећа Града Сарајева (“Службене новине Кантона Сарајево”, број 28/09), сазивам 30. cједницу Градског вијећа Града Сарајева. Cједница Градског вијећа Града Сарајева одржаће се у уторак, 28. 06.  2011. године, у 10.00 часова,  у објекту  Града Сарајева – Овална сала Градског вијећа, улица Хамдије Крешевљаковића бр. 3/1. Уз позив за сједницу доставља се и Записник о раду 29. сједнице Градског вијећа Града Сарајева, одржане 31. 05. 2011. године.  За сједницу предлажем сљедећи ДНЕВНИ РЕД:

Подршка партнерског Града Љубљане кандидатури Сарајева за Европску пријестолницу културе 2014.

“Љубљана као град предлагач Љубљанске декларације о улози пријестолница у међукултуралном дијалогу и креирању активног суживота, коју су градоначелници пријестолница држава чланица ЕУ, кандидати за чланство и пријестолница из подручја ширења ЕУ, потписали 8. маја 2010. у Љубљани, те као УНЕСЦО-ва Свјетска пријестолница књиге 2010., у оквиру које је била потписана Љубљанска резолуција о књизи, изражава своју пуну подршку кандидатури Сарајева за Европску пријестолницу културе 2014. године”, стоји у писму које је градоначелник Љубљане Зоран Јанковић упутио свом сарајевском колеги Алији Бехмену.

Делегација Града Сарајева у Бечу посјетила Јована Дивјака

Делегација Града Сарајева, предвођена замјеником градоначелника Мирославом Живановићем и градским вијећником Игором Стојановићем, посјетила је Јована Дивјака, извршног директора удружења грађана „Образовање гради БиХ“ и пензионисаног генерала Армије Републике Босне и Херцеговине, којег су аустријске власти задржале у Бечу на основу међународне потјернице издате на захтјев надлежних органа Републике Србије. Господин Дивјак је делегацију Града упознао са детаљима процеса који се води у оквиру надлежних аустријских правосудних институција, као и са његовим очекивањима у погледу вођења и коначног исхода тог процеса. Представници Града су искористили и ову прилику да би господину Дивјаку пренијели изразе искрене подршке свих грађана и грађанки Сарајева који активно прате процес који се одвија у Бечу.