Izaslanstvo Grada Sarajeva na 9. sastanku Strasbourg kluba

Zamjenici gradonačelnika Igor Kamočaji i Miroslav Živanović predstavljaju Grad Sarajevo u radu 9. sastanka Strasbourg kluba, mreže gradova okupljenih oko Grada Strasbourga, europske prijestolnice ljudskih prava i demokracije. Deveti sastanak koji se održava 27. i 28. lipnja posvećen je temi pod nazivom „Obnova povjerenja između građana i izabranih predstavnika: kojim lokalnim akcijama do kojeg europskog utjecaja“. Predstavnici gradova članova Strasbourg kluba sudjeluju u debati o načinima približavanja građana izabranim lokalnim predstavnicima s posebnom pozornošću usmjerenom na potrebu da se europska ideja održi na lokalnoj razini.

Potpora pobratimskog Grada Venecije kandidaturi Sarajeva za Europsku prijestolnicu kulture 2014. godine

Giorgio Orsoni, gradonačelnik Venecije, pobratimskog Grada sa Sarajevom, uputio je pismo gradonačelniku Sarajeva Aliji Behmenu u kojem se izražava potpora kandidaturi Sarajeva za Europsku prijestolnicu kulture 2014. godine. „Poziv za suradnju u okviru ove kandidature je za grad Veneciju i za mene važna prigoda da proslavimo grad Sarajevo. \’Opsada Sarajeva\’ još uvijek je živa u nama svima, jer je bila najduža u suvremenoj povijesti i obilježila grad okrutnim stradanjem i uništavanjem glavnih kulturnih znamenitosti grada.

Izjave za medije povodom prezentacije finalne verzije Akcijskoga plana energetski održivog razvitka za Grad Sarajevo

U srijedu, 29.06.2011. u 09.45 sati, bit će upriličene izjave za medije prije početka prezentacije finalne verzije Akcijskoga plana energetski održivog razvitka za Grad Sarajevo (SEAP). Prezentaciju će održati gđa Vesna Kolega, voditeljica Odjela za internacionalne razvojne projekte Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA). Grad Sarajevo jedan je od potpisnika Povelje gradonačelnika (Covenant of  Mayors) čime se pridružio regionalnom projektu „Jačanje kapaciteta za upravljanje energijom u gradovima – Inicijativa glavnih gradova (CCI)“.