Изјаве за медије поводом презентације финалне верзије Акционог плана енергетски одрживог развоја за Град Сарајево

У сриједу, 29.06.2011. у 09.45 часова, биће уприличене изјаве за медије прије почетка презентације финалне верзије Акционог плана енергетски одрживог развоја за Град Сарајево (СЕАП). Презентацију ће одржати гђа Весна Колега, водитељица Одјела за интернационалне развојне пројекте Регионалне енергетске агенције Сјеверозападне Хрватске (РЕГЕА). Град Сарајево један је од потписника Повеље градоначелника (Covenant of  Mayors) чиме се придружио регионалном пројекту „Јачање капацитета за управљање енергијом у градовима – Иницијатива главних градова (ЦЦИ)“.

Делегација Града Сарајева на 9. састанку Стразбур клуба

Замјеници градоначелника Игор Камочаји и Мирослав Живановић представљају Град Сарајево у раду 9. састанка Стразбур клуба, мреже градова окупљених око Града Стразбура, европске пријестолнице људских права и демократије. Девети састанак који се одржава 27. и 28. јуна посвећен је теми под називом „Обнова повјерења између грађана и изабраних представника: којим локалним акцијама до којег европског утицаја“. Представници градова чланова Стразбур клуба учествују у дебати о начинима приближавања грађана изабраним локалним представницима са посебном пажњом усмјереном на потребу да се европска идеја одржи на локалном нивоу.

Подршка побратимског Града Венеције кандидатури Сарајева за Европску пријестолницу културе 2014. године

Ђорђио Орсони, градоначелник Венеције, побратимског Града са Сарајевом, упутио је писмо градоначелнику Сарајева Алији Бехмену у којем се изражава подршка кандидатури Сарајева за Европску пријестолницу културе 2014. године. „Позив за сарадњу у оквиру ове кандидатуре је за град Венецију и за мене важна прилика да прославимо град Сарајево. \’Опсада Сарајева\’ још увијек је жива у нама свима, јер је била најдужа у савременој историји и обиљежила град окрутним страдањем и уништавањем главних културних знаменитости града.