Predstavljena finalna verzija Akcijskoga plana energetski održivog razvitka za grad Sarajevo

U zgradi Grada Sarajeva danas je predstavljena finalna verzija Akcijskoga plana energetski održivog razvitka grada (Sustainable Energy Action Plan – SEAP),  koji je osnovni dokument za buduće planiranje aktivnosti energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije na području grada Sarajeva. Izradom ovoga akcijskog plana Grad Sarajevo je ispunio obvezu preuzetu pristupanjem Sporazumu gradonačelnika, a njegovim prihvatanjem u Gradskom vijeću postat će jedan od prvih gradova u regiji koji se službeno opredijelio za održivi energetski razvitak prema izravnim smjernicama Europske komisije. Osnovni cilj Akcijskoga plana je identificirati konkretne mjere za sektore neposredne energetske potrošnje Sarajeva čija će realizacija do 2020. godine rezultirati smanjenjem emisija CO2 za 21% u odnosu na referentnu 2008. godinu. Metodologija izrade ovoga Akcijskoga plana sukladna  je smjernicama Europske komisije.

Održana 30. sjednica Gradskoga vijeća Grada Sarajeva

Održana je 30. sjednica Gradskoga vijeća Grada Sarajeva kojom je predsjedao predsjedatelj Gradskoga vijeća prim. dr. Željko Ler. Prije utvrđivanja dnevnoga reda Gradskoga vijeća Grada Sarajeva predloženo je da se na narednoj sjednici pozovu ministar MUP-a KS i komesar MUP-a KS, radi detaljnijeg informiranja vijećnika o sigurnosnoj situaciji u gradu Sarajevu, budući da je točka o datoj problematici već planirana za narednu sjednicu. Također je dogovoreno da se što žurnije realiziraju zaključci i prijedlozi koji su doneseni na 28. sjednici Gradskoga vijeća Grada  Sarajeva.

Izjave za medije nakon sastanka Organizacijskoga i Izvršnoga odbora za kandidaturu Grada Sarajeva za Europsku prijestolnicu kulture 2014.

U četvrtak, 30.06.2011. godine, u 14.00 sati bit će upriličene izjave za medije nakon sastanka Organizacijskoga i Izvršnoga odbora za kandidaturu Grada Sarajeva za Europsku prijestolnicu kulture 2014. Prije uzimanja izjava predstavnici medija (snimatelji i fotoreporteri) moći će zabilježiti detalje zvanične aplikacije za titulu Europske prijestolnice kulture kao i samog sastanka Organizacijskoga i Izvršnoga odbora.