Изјаве за медије након састанка Организационог и Извршног одбора за кандидатуру Града Сарајева за Европску пријестолницу културе 2014.

У четвртак, 30.06.2011. године, у 14.00 часова биће уприличене изјаве за медије након састанка Организационог и Извршног одбора за кандидатуру Града Сарајева за Европску пријестолницу културе 2014. Прије узимања изјава представници медија (сниматељи и фоторепортери) ће моћи забиљежити детаље званичне апликације за титулу Европске пријестолнице културе као и самог састанка Организационог и Извршног одбора.

Представљена финална верзија Акционог плана енергетски одрживог развоја за град Сарајево

У згради Града Сарајева данас је представљена финална верзија Акционог плана енергетски одрживог развоја града (Sustainable Energy Action Plan – SEAP),  који је основни документ за будуће планирање активности енергетске ефикасности и коришћења обновљивих извора енергије на подручју града Сарајева. Израдом овог акционог плана Град Сарајево је испунио обавезу преузету приступањем Споразуму градоначелника, а његовим прихваћањем у Градском вијећу постаће један од првих градова у регији који се службено опредијелио за одрживи енергетски развој према директним смјерницама Европске комисије. Основни циљ Акционог плана је идентификовати конкретне мјере за секторе непосредне енергетске потрошње Сарајева чија ће реализација до 2020. године резултовати смањењем емисија ЦО2 за 21% у односу на референтну 2008. годину. Методологија израде овог Акционог плана у складу је са смјерницама Европске комисије.

Одржана 30. сједница Градског вијећа Града Сарајева

Одржана је 30. сједница Градског вијећа Града Сарајева којом је предсједавао предсједавајући Градског вијећа прим. др. Жељко Лер. Прије утврђивања дневног реда Градског вијећа Града Сарајева предложено је да се на наредној сједници позову министар МУП-а КС и комесар МУП-а КС, у циљу детаљнијег информисања вијећника о безбједносној ситуацији у граду Сарајеву, будући да је тачка о датој проблематици већ планирана за наредну сједницу. Такође је договорено да се што хитније реализују закључци и приједлози који су донесени на 28. сједници Градског вијећа Града  Сарајева.