Федерални премијер Нермин Никшић са сарадницима посјетио градоначелника и његове сараднике

Градоначелника Сарајева Алију Бехмена и његове сараднике, замјеника Мирослава Живановића и секретара Градске управе Милорада Којовића, данас су у Градској управи посјетили федерални премијер Нермин Никшић,  министар финансија ФБиХ Анте Крајина и шеф Канцеларије премијера Рамиз Мехаковић. Током сусрета челника Федерације БиХ и Града Сарајева разговарано је о примјени федералног Закона о локалној самоуправи у Сарајеву.

Град финансијски подржао \”Сигурну кућу\”, \”Кућу на пола пута\” и часопис „Звучне новине“

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен данас је у Градској управи потписао уговоре о реализацији одобрених средстава из Буџета Града Сарајева за 2011. годину, и то са Фикретом Зуком, извршним директором Удружења слијепих КС, Мирсадом Потурковић, директорицом ЈУ "Кантонални центар за социјални рад" и Јасмином Мујезиновић, извршном директорицом Фондације локалне демократије. „Данас потписаним уговорима Град је наставио у континуитету да помаже ове хумане пројекте. Сви морамо индивидуално и институционално, зависно од могућности, да подржавамо овакве и сличне пројекте“, истакнуо је градоначелник Бехмен, а његова помоћница за локалну самоуправу Драгана Солаковић је додала да је Град ова три пројекта подржао са укупно 60.000 КМ.

Бехмен и Хаџибајрић свечано озваничили отварање улице Сарачи

Свечаним отварањем улице Сарачи на Башчаршији у петак је завршен пројекaт реконструкције поплочавања и замјена свих подземних инсталација. Церемонију свечаног чина завршетка радова озваничили су градоначелник Града Сарајева Алија Бехмен и начелник Општине Стари Град Сарајево Ибрахим Хаџибајрић. Бехмен је захваљујући грађанима и туристима на стрпљењу похвалио имплементатора пројекта Општину Стари Град и начелника, као и извођача радова Конзорцијум "Мибрал-Неимари“ из Сарајева на квалитетном и брзом раду. "Ово је урађено по европским стандардима, па смо у обавези да наставимо са радом и реконструкцијом других објеката", рекао је Бехмен.