Промовисан пројекат \”Моја слика Сарајева“

Фондација Сарајево Навигатор и Инпут д.о.о. су данас у Сарајеву представили пројекат "Моја слика Сарајева“ који има за циљ презентовати слику Сарајева виђену очима његових грађана, али и његових посјетилаца. "То је пројекат континуираног трајања, који превасходно жели да понуди лијепу слику о Сарајеву, дајући тако допринос афирмацији Сарајева као туристичке дестинације", рекао је Недим Липа, члан Сарајево Навигатора.Језгра Пројекта је интернет конкурс за најбоље фотографије Сарајева, који ће бити објављен на веб страници www.mojaslikasarajeva.net, која је снажно повезана са друштвеним мрежама, па је сваку фотографију могуће коментарисати и оцјењивати путем Facebooka, а фотографије ће оцјењивати и стручни жири.

Од Града Подгорице нових 5.000 евра за обнову сарајевске Вијећнице

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен и градоначелник Подгорице Миомир Мугоша сусрели су се данас у сарајевском „Holiday Innu“ и том приликом је Мугоша Бехмену предао нову уплату Града Подгорице у износу 5.000 евра за обнову сарајевске Вијећнице.Градоначелник Бехмен захвалио је пријатељском Граду Подгорици на овој и досадашњим донацијама за Вијећницу чији је укупан износ 65.000 евра.„Ово више није само пријатељска међуградска сарадња већ и доказ колико се цијене културно-историјске вриједности. Сарајево и Подгорица имају одличну сарадњу која ће убудуће осим на билатералном нивоу бити интензивирана и на регионалном, посебно у погледу реализације пројекта Јачања капацитета за управљање енергијом у градовима“, истакнуо је Бехмен.

Одржана комеморација поводом смрти Дане Олбине, градоначелника Сарајева у периоду од 1948. до 1955.

Поводом смрти Дане Олбине, градоначелника Сарајева у периоду од 1948. до 1955. године, у организацији Града Сарајева одржана је комеморација на  градском гробљу Баре. Осврнувши се у свом обраћању на богати  и активни друштвено-политички ангажман доказаног антифашисте и борца, градоначелник Сарајева Алија Бехмен је истакнуо да је Дане Олбина предано и одлучно  у периоду након Другог свјетског рата као градоначелник Сарајева, са само двадесет и девет година, радио на материјалном и друштвеном напретку и развоју Сарајева, дајући значајан удио у обнови порушене инфраструктуре града, здравствених, школских и културних институција. 

Градоначелник Бехмен обратио се на Међународној пословној конференцији о теми \”Одрживи регионални развој и сарадња\”

Међународна пословна конференција о теми "Одрживи регионални развој и сарадња", која је одржана данас у Сарајеву, окупила је менаџере из БиХ и региона југоисточне и средње Европе који су расправљали о даљњим успонима, достигнућима и визији развоја бизниса и економије на основу властитих искустава и сарадње у региону. Главна тема овог скупа, који је организовала Независна агенција за избор и промоцију менаџера БиХ, југоистиочне и средње Европе,  је "Развој информационих технологија и њихов утицај на даљњи развој бизниса у региону". "Циљ данашње конференције је чути ставове успјешних менаџера, представника великих и малих компанија, те примјере и приједлоге како направити успјешан бизнис и унаприједити регионалну сарадњу.

Побратимски Град Магдебург подржао кандидатуру Сарајева за

Градоначелник Магдебурга Lutz Trumper, побратимског Града са Сарајевом, послао је градоначелнику Алији Бехмену писмо у којем се изражава подршка  кандидатури Сарајева за Европску пријестолницу културе 2014.године. У писму подршке, градоначелник Лутз истиче град Сарајево  као центар и раскршће култура, цивилизација и религија свијета који кроз вијекове баштини изузетна остварења човјека у богатој природној заједници која је обликовала духовне, градитељске и сваковрсне културе различитости.