У Градској управи одржан радни састанак о уређењу града уочи 17. СФФ-а

Са циљем што боље организације најзначајнијег наступајућег културног догађаја у Сарајеву – 17. Сарајево Филм Фестивала, данас је у Градској управи одржан радни састанак о уређењу града који је водио замјеник градоначелника Сарајева Игор Камочаји. Састанку су присуствовали представници Кантона, Града, четири градске општине, Туристичке заједнице, јавних градских предузећа, здравствених, инспекцијских и служби безбједности, те СФФ-а.Доградоначелник Камочаји је том приликом истакнуо како је циљ Градске управе био да и на овај начин, традиционално, координише све надлежне кантоналне, градске и општинске институције да би Сарајево у уређеној и безбједној атмосфери дочекало многобројне посјетиоце и госте ове велике филмске смотре.

Партнерски Град Скопље подржао кандидатуру Сарајева за Европску пријестолницу културе 2014.

Коце Трајановски, градоначелник Скопља, партнерског Града са Сарајевом, упутио је писмо градоначелнику Сарајева Алији Бехмену у којем изражава подршку кандидатури Сарајева за Европску пријестолницу културе 2014. године.„Град Скопље, као главни град Републике Македоније, жели да да потпуну подршку Граду Сарајеву као кандидату за Европску пријестолницу културе 2014. године.Скопље и Сарајево имају дугогодишње пријатељство и заједно развијају традиционалне везе у многим областима. Наши градови такође су потписали Протокол о сарадњи 2008. године као документ који наглашава наше жеље и намјере у јачању наше дуготрајне сарадње.

Проф.др Алија Бехмен најградоначелник региона 2011.

Градоначелник Сарајева проф.др Алија Бехмен добио је признање “Најградоначелник региона”. Признање му је синоћ у хотелу “Holiday Inn” уручио градоначелник Подгорице и носилац овог признања у прошлој години др. Миомир Мугоша. Градоначелник Бехмен захвалио је том приликом жирију и организатору на овом значајном признању, те се искористио приликом да још једном захвали свом подгоричком колеги, најградоначелнику региона у 2010. Миомиру Мугоши на квалитетној сарадњи коју имају Сарајево и Подгорица.