Пријем у Градској управи за почасног конзула БиХ у Норвешкој

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен и секретар Градске управе Милорад Којовић примили су почасног конзула Босне и Херцеговине у Норвешкој Ивара Амундсена.Г. Амундсен, освједочени пријатељ Босне и Херцеговине из најтежих дана агресије, посјетио је Поточаре у поводу 16.годишњице геноцида у Сребреници.Током разговора, градоначелник Бехмен и г. Амундсен су се сложили о потреби сарадње Сарајева и Осла у области културне размјене, имајући у виду традиционално пријатељство народа БиХ и Норвешке. Г. Амундсен је изразио посебно поштовање према бх. грађанима који данас живе у Норвешкој и њихово укључење у норвешко друштво оцијенио најуспјешнијим од свих етничких заједница  које егзистирају у овој скандинавској земљи.

Потписан Меморандум о разумијевању за обнову требевићке жичаре

Меморандум о разумијевању за обнову требевићке жичаре данас су у Градској управи потписали градоначелник Сарајева Алија Бехмен, премијер Кантона Сарајево Фикрет Мусић, вршилац дужности шефа Делегације ЕУ у БиХ Ренцо Давиди и директор Сарајевске економске регионалне развојне агенције СЕРДА Шевкија Окерић. Церемонији су присуствовали и федерални премијер Нермин Никшић, замјеници градоначелника Сарајева Игор Камочаји и Мирослав Живановић, предсједавајући Градског вијећа Жељко Лер и његови замјеници Татјана Љујић – Мијатовић и Салко Никшић, министар привреде КС Русмир Сендић, те представници Делегације ЕУ у БиХ, ЕУФОР-а и Делегације Швајцарске конфедерације у БиХ.
Церемонија потписивања Меморандума окупила је све кључне партнере у процесу обнове требевићке жичаре, да би се озваничила њихова узајамна сарадња у процесу ревитализације једног од најзначајнијих обиљежја овог подручја и симбола шире сарајевске и олимпијске регије. Уједно овај чин потврђује обједињене напоре свих партнера у сложеном процесу рехабилитације капацитета требевићке жичаре под окриљем Европске уније те истиче снажно локално власништво над очекиваним резултатима и позитивном ефекту на развој туризма и даљњи економски раст ширег подручја олимпијске регије.

Одржан састанак у Градској управи о теми безбједносне припреме поводом 17. Сарајево Филм Фестивала

Поводом најзначајнијег наступајућег културног  догађаја у Сарајеву – 17. Сарајево Филм Фестивала, данас је у Градској управи одржан други радни састанак који је водио замјеник градоначелника Сарајева Игор Камочаји. Састанак је одржан са представницима  Кантона, Града, четири градске општине, Центра за социјални рад, инспекцијских и служби безбједности и СФФ-а, о теми безбједносне припреме које обухваћају спречавање нелегалне трговине, малољетничко просјачење, те успостављање јавног реда и мира прије и за вријеме фестивала.

Делегација Града одала почаст жртвама масакра на Добрињи

Предсједавајући Градског вијећа Жељко Лер и његов замјеник Салко Никшић, у име Града Сарајева, данас су одали почаст и положили цвијеће на спомен-обиљежје које се налази у улици Хакије Турајлића до бр. 39 на Добрињи. На том мјесту прије 18 година од  гранате испаљене са агресорских положаја убијено је тринаест наших суграђана. Поводом овог тужног датума данас су се на мјесту погибије окупиле и одале почаст породице и пријатељи  жртава, те представници Града, Кантона и Општине Нови Град.