Изјаве за медије након радног састанка у оквиру пројекта „Ревитализација требевићке жичаре“

У понедјељак, 25.07.2011. у 11.45h,  биће уприличене изјаве за медије након радног састанка који организује градоначелник Сарајева Алија Бехмен са пријатељима из Швајцарске Едмоном Оферманом,  Мајом Сердаревић-Оферман (иначе рођеном Сарајком) и Едвином Абготспоном. Господин Оферманн је дионичар и члан управе скијашког центра Saas-Fee/Graechen. Он је један од иницијатора донација кабина за требевићку жичару. Господин Абготспон је архитекта из Грахена и особа са којом су наши инжињери комуницирали за вријеме боравка у Швајцарској.

У понедјељак потписивање уговора о стипендирању студената, чланова Удружења \”Образовање гради Босну и Херцеговину\”

У понедјељак, 25.07.2011. у 14.30 часова градоначелник Сарајева Алија Бехмен и предсједница Скупштине Удружења "Образовање гради Босну и Херцеговину" Силвана Марић потписаће Уговор о реализацији одобрених средстава из буџета Града Сарајева за 2011. годину. Средства у износу 80.000 КМ намијењена су стипендирању 80 студената, чланова овог удружења.

Пријем у Градској управи за чланове групе „Плави оркестар“

У понедјељак, 25.07.2011. у 10.00 часова градоначелник Сарајева Алија Бехмен са замјеницима Мирославом Живановићем и Игором Камочајијем уприличиће у Градској управи пријем за чланове групе „Плави оркестар“.

Пријем за славни виолончелистички дуо „2Cellos“

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен са  замјеником Игором Камочајијем уприличио је данас у Градској управи пријем за дуо „2Cellos“ који чине изврсни хрватски челисти Лука Шулић и Стјепан Хаусер. Присутни су такође били и њихов бубњар Душан Крањц те менаџер Миро Видовић. Концертом славног виолончелистичког дуа „2Cellos“ и ДЈ Урбана, чији је покровитељ Град Сарајево, вечерас у поноћ у Дому младих Скендерија обиљежава се отварање 17. Сарајево Филм Фестивала.

Делегација Града Пуле на пријему у Градској управи: могуће братимљење двају градова

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен са замјеницима Игором Камочајијем и Мирославом Живановићем уприличио је данас у Градској управи пријем за делегацију Града Пуле коју је предводила замјеница градоначелника Пуле Вера Радоловић.Током сусрета представника двају градова разговарано је о томе да се досадашња добра сарадња потврди споразумом о братимљењу Сарајева и Пуле који, поред што су градови филма, имају још много тога заједничког. Такође је наглашено да се овакав вид билатералне сарадње двају градова може да прошири и на њихове кантоне, односно жупаније.

Сусрет градоначелника Сарајева и Хвара: унаприједити сарадњу двају градова

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен са замјеницима Игором Камочајијем и Мирославом Живановићем уприличио је данас у Градској управи пријем за делегацију Града Хвара коју је предводио градоначелник Пјерино Бебић. Градоначелник Бехмен упознао је свог хварског колегу са актуелним пројектима Града Сарајева, међу којима су обнова Вијећнице и требевићке жичаре, док се градоначелник Бебић похвалио пројектом завршене комуналне инфраструктуре, обнове позоришта, обданишта, еко села итд.На пријему је било ријечи и о унапређењу билатералне сарадње двају градова, те могућег потписивања споразума о сарадњи Сарајева и Хвара. Наглашено је да се реципрочна сарадња може да оствари на пољу туризма Хвара и Сарајева у љетном и зимском периоду. Градови ће, како је договорено, сарађивати и на пољу размјене младих, ученика и студената, а са стране Хвара изражена је спремност за сарадњу са Сарајево Филм Фестивалом.