31. Cједница Градског вијећа Града Сарајева

На основу члана 35. став 1.б. Пословника Градског вијећа Града Сарајева (“Службене новине Кантона Сарајево”, број 28/09), сазивам 31. cједницу Градског вијећа Града Сарајева. Cједница Градског вијећа Града Сарајева одржаће се у уторак, 26. 07.  2011. године, у 10.00 часова,  у објекту  Града Сарајева – Овална сала Градског вијећа, улица Хамдије Крешевљаковића бр. 3/1. Уз позив за сједницу доставља се и Записник о раду 30. сједнице Градског вијећа Града Сарајева, одржане 28. 06. 2011. године.  За сједницу предлажем сљедећи ДНЕВНИ РЕД:

Градоначелник примио кадете и пионире и представнике ФК „Сарајево“

Данас је градоначелник Алија Бехмен примио играче и представнике Фудбалског клуба „Сарајево“, поводом освајања титуле првака БиХ у категоријама Кадета (1994) и Пионира (1996).Честитавши им на освајању титуле првака, градоначелник Бехмен је истакнуо велику улогу образовања и доброг школовања, који уз спорт доприносе изградњи личности код младих.Градоначелника је интересовало какве услове играчи имају за тренирање. Представници клуба су му том приликом изнијели проблеме које имају у вези са расвјетом на стадиону и у свлачионицама.

У Градској управи уприличен пријем за чланове групе „Плави оркестар“

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен са замјеницима Мирославом Живановићем и Игором Камочајијем уприличио је данас у Градској управи пријем за чланове групе „Плави оркестар“. Пријему су присуствовали Саша Лошић – Лоша и менаџер Ријад Војниковић, те редитељ филма „Оркестар“ Пјер Жалица и продуцент Адемир Кеновић.„Ово ми је прва званична посјета Градској управи Града Сарајева и уопште у некој институцији. Због тога имам разлога да се осјећам врло добро и узбуђено“, рекао је Лоша који је градоначелнику Бехмену и његовим сарадницима захвалио на пријему.

Од Града Сарајева 80.000 КМ за стипендисте Удружења \”Образовање гради Босну и Херцеговину\”

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен и потпредсједник УО Удружења "Образовање гради Босну и Херцеговину" Мехмед Агић потписали су данас у Градској управи Уговор о реализацији одобрених средстава из буџета Града Сарајева за 2011. годину. Средства у износу 80.000 КМ намијењена су  стипендирању 80 студената, чланова овог удружења.„Град Сарајево се држи континуитета у стипендирању младих чланова Удружења \’Образовање гради Босну и Херцеговину\’ али смо тужни што први пут овај уговор не потписује оснивач Удружења генерал Јован Дивјак. Ми га овом приликом пуно поздрављамо и желимо што прије да га угостимо у Граду Сарајеву“, рекао је градоначелник Бехмен и додао да је овогодишњи износ за стипендисте овог удружења резултат повећања које Град стално врши у складу са буџетским могућностима.

Одржан радни састанак са швајцарском делегацијом у оквиру пројекта „Ревитализација требевићке жичаре“

У Градској управи данас је одржан радни састанак који је организовао  градоначелник Сарајева Алија Бехмен са пријатељима из Швајцарске Едмоном Оферманом, чланом управе Скијашког центра „Saas-Fee“ из Graechena и  иницијатором донације жичаре Сарајеву, те архитектом Едвином Абготспоном који ради на управљању и одржавању жичаре у Graechenu. Радном састанку су поред замјеника градоначелника Игора Камочајија и Мирослава Живановића присуствовали и министар саобраћаја Кантона Сарајево Харис Лулић, директор Економског института Сарајево Анто Домазет, представици института ИПСА и Сарајевске економске регионалне агенције СЕРДА. Градоначелник је и ову прилику искористио да у име Града и грађана Сарајева захвали господину Едмону Оферману, који је иначе ожењен Сарајком Мајом Сердаревић, на иницијативи и пријатељима из швајцарског града Graechena на донацији жичаре Сарајеву.