Јавни увид у Нацрт РП „Ковачићи-Центар“

Обавјештавамо Вас да ће Нацрт регулационог плана „Ковачићи-Центар“ бити изложен на јавни увид грађанству у периоду од 01.08.2011.године до 01.09.2011.године, сваки дан осим суботе, недјеље и државних празника у времену од 8 до 16 часова, у просторијама Мјесне заједнице „Ковачићи“, у улици Емерика Блума бр.5.

Сусрет градоначелника Сарајева и Вуковара

Градоначелник Вуковара Жељко Сабо на позив градоначелника Алије Бехмена гост је града Сарајева поводом одржавања Сарајево Филм Фестивала. Овом приликом двојица градоначелника разговарала су и о сарадњи која је потврђена одлукама градских вијећа Вуковара и Сарајева у марту, односно у априлу ове године.Градоначелници Бехмен и Сабо током сусрета су исказали увјерење да ће се потписивањем споразума о сарадњи крајем септембра, односно почетком октобра ове године, градови Сарајево и Вуковар залагати за даљње јачање пријатељства и унапређења међусобне сарадње у области инфраструктуре, културе, привреде, науке,на обострани интерес грађана и грађанки два града страдалника.

Живановић примио представнице Удружења „Црвена“ и њихове партнере из Француске, Белгије и Србије

Замјеник градоначелника Сарајева Мирослав Живановић примио је данас у Градској управи представнице Удружења за културу и умјетност “Црвена” које су прошле године регистровале умјетнице, културне раднице и активисткиње у нади да ће заједничким дјеловањем креирати просторе у којима ће промовисати независну културу и умјетност, али и радити на активностима које су усмјерене на развој и унапређење наше земље. Пријему су присуствовали и представници организација – партнера Удружења “Црвена” из Белгије, Француске и Србије  са којима су осмислиле пројекат “Фериа де Фронтерас” који је фокусиран на културну сарадњу и размјену и то на пољу музике и визуелних умјетности. Фериа де Фронтерас је, како је појашњено на пријему, пројекат који ће се бавити границама, а унутра којега ће ЦРВЕНА имати одговорност да селектује радове и курира изложбе у Белгији, Француској, Србији и БиХ.

Подршка Владе Зеничко-добојског кантона кандидатури Сарајева за Европску пријестолницу културе 2014. године

Премијер Зеничко-добојског кантона Фикрет Плевљак упутио је градоначелнику Сарајева Алији Бехмену писмо подршке Владе овог кантона у поводу кандидатуре града Сарајева за Европску културну пријестолницу 2014. године.„Увјерени су да Сарајево, као мултикултурални и отворени град, може дати допринос ширењу европских вриједности, посебно промоцијом културне и религијске коегзистенције које се у Сарајеву његују већ вијековима.

Одржан концерт групе „Нубијски бубњеви и египатски народни инструменти“

Синоћ је на платоу код Вијећнице група „Нубијски бубњеви и египатски народни инструменти“ одржала цјеловечерњи концерт. У име Града, присутнима се обратио замјеник градоначелника Игор Камочаји. Он је изразио задовољство организацијом концерта гостију из Египта и захвалио  свима који су помогли да се овај концерт одржи. Посјетиоцима концерта се  обратио и амбасадор БиХ у Египту Њ.Е. Слободан Шоја.