Javni uvid u Nacrt RP „Kovačići-Centar“

Obavještavamo Vas da će Nacrt regulacijskoga plana „Kovačići-Centar“ biti izložen na javni uvid građanstvu u razdoblju od 01.08.2011.godine do 01.09.2011.godine, svaki dan osim subote, nedjelje i državnih praznika u vremenu od 8 do 16 sati, u prostorijama Mjesne zajednice „Kovačići“, u ulici Emerika Bluma br.5.

Susret gradonačelnika Sarajeva i Vukovara

Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo na poziv gradonačelnika Alije Behmena gost je grada Sarajeva povodom održavanja Sarajevo Film Festivala. Ovom su prigodom dvojica gradonačelnika razgovarala i o suradnji koja je potvrđena odlukama gradskih vijeća Vukovara i Sarajeva u ožujku, odnosno u travnju ove godine.Gradonačelnici Behmen i Sabo tijekom susreta iskazali su uvjerenje da će se potpisivanjem sporazuma o suradnji krajem rujna, odnosno početkom listopada ove godine, gradovi Sarajevo i Vukovar zalagati za daljnje jačanje prijateljstva i unapređenja međusobne suradnje u oblasti infrastrukture, kulture, gospodarstva, znanosti, na obostrani interes građana i građanki dva grada stradalnika.

Živanović primio predstavnice Udruge „Crvena“ i njihove partnere iz Francuske, Belgije i Srbije

Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Miroslav Živanović primio je danas u Gradskoj upravi predstavnice Udruge za kulturu i umjetnost “Crvena” koje su prošle godine registrirale umjetnice, kulturne djelatnice i aktivistice u nadi da će zajedničkim djelovanjem kreirati prostore u kojima će promovirati neovisnu kulturu i umjetnost, ali i raditi na aktivnostima koje su usmjerene na razvitak i unapređenje naše zemlje. Prijemu su nazočili i predstavnici organizacija – partnera Udrug “Crvena” iz Belgije, Francuske i Srbije  s kojima su osmislile projekt “Feria de Fronteras” koji je fokusiran na kulturnu suradnju i razmjenu i to na polju glazbe i vizualnih umjetnosti. Feria de Fronteras je, kako je pojašnjeno na prijemu, projekt koji će se baviti granicama, a unutra kojega će CRVENA imati odgovornost selektirati radove i kurirati izložbe u Belgiji, Francuskoj, Srbiji i BiH.

Potpora Vlade Zeničko-dobojskog kantona kandidaturi Sarajeva za Europsku prijestolnicu kulture 2014. godine

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Fikret Plevljak uputio je gradonačelniku Sarajeva Aliji Behmenu pismo potpore Vlade ovoga kantona u povodu kandidature grada Sarajeva za Europsku kulturnu prijestolnicu 2014. godine.„Uvjereni su da Sarajevo, kao multikulturalni i otvoreni grad, može dati doprinos širenju europskih vrijednosti, posebice promocijom kulturne i religijske koegzistencije koje se u Sarajevu njeguju već stoljećima.

Održan koncert skupine „Nubijski bubnjevi i egipatski narodni instrumenti“

Sinoć je na platou kod Vijećnice skupina „Nubijski bubnjevi i egipatski narodni instrumenti“ održala cjelovečernji koncert. U ime Grada, nazočnima se obratio zamjenik gradonačelnika Igor Kamočaji. On je izrazio zadovoljstvo organizacijom koncerta gostiju iz Egipta i zahvalio  svima koji su pomogli da se ovaj koncert održi. Posjetiteljima koncerta  obratio se i veleposlanik BiH u Egiptu NJ.E. Slobodan Šoja.

U Gradskoj upravi prijem za vijećnika pobratimskog Grada Daytona

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen sa zamjenicima Miroslavom Živanovićem i Igorom Kamočajijem upriličio je danas u Gradskoj upravi prijem za Matta Josepha, vijećnika Gradskoga vijeća Daytona, koji je zadužen za suradnju s pobratimskim gradom Sarajevom. Prijemu je nazočio i ministar obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo Emir Suljagić kojem je vijećnik Joseph uručio „Daytonsku književnu nagradu za mir“ za djelo „Razglednice iz groba“. „Odabrali smo vašu knjigu budući da je veoma dobro napisana, govori istinu i daje nadu“, rekao je tom prilikom Matt Joseph koji je još jednom čestitao Suljagiću. Izražavajući ponos na dobivenu nagradu i njegov rad, ministru Suljagiću su čestitali i čelnici Grada Sarajeva.

Na lokalitetu Spomen-parka Vraca upriličena manifestacija u povodu obilježavanja 70 godina od ustanka naroda BiH

U sklopu obilježavanja 70. obljetnice ustanka naroda Bosne i Hercegovine u Drugom svjetskom ratu danas je na lokalitetu Spomen-parka Vraca u organizaciji Saveza antifašista i boraca narodnooslobodilačkog rata u BiH (SABNORBiH) i Grada Sarajeva upriličena centralna manifestacija u znak sjećanja na jedan od najznačajnijih datuma u povijesti BiH, te odata počast borcima – antifašistima i svim žrtvama fašizma.Tim povodom, lokalitet Vraca pohodila su brojna izaslanstva tijela i institucija vlasti u BiH, te udruga koje baštine tradicije antifašističke borbe u našoj zemlji, kao i građani Sarajeva i BiH. Među ostalim, cvijeće ispred Spomen-obilježja na Vracama položili su i počast onima koji su se nesebično žrtvovali u obrani civilizacijskih tekovina odali predstavnici  Federacije BiH, Kantona Sarajevo, Grada Sarajeva i SABNOR-a BiH.

Održana 31. sjednica Gradskoga vijeća Grada Sarajeva

Održana je 31. sjednica Gradskoga vijeća Grada Sarajeva kojom je predsjedao predsjedatelj Gradskoga vijeća prim. dr. Željko Ler. Prije usvajanja dnevnoga reda, na prijedlog predsjedatelja Gradskoga vijeća Grada Sarajeva, minutom šutnje odata je počast žrtvama u Norveškoj. U dnevni red uvršten je Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o pristupanju izradi Regulacijskoga plana „Park šuma Mojmilo“. Nakon što su vijećnici Gradskoga vijeća Grada Sarajeva primili k znanju Obavijest o prestanku mandata gradskoga vijećnika Almedina Miladina, mandat je dodijeljen gosp. Rizahu Avdiću, koji je tom prilikom dao svečanu prisegu.

Povodom brutalnih napada u Oslu i na Utoyi gradonačelnik Behmen uputio brzojav sućuti gradonačelniku Osla i veleposlaniku Norveške

Povodom brutalnih napada u Oslu i na Utoyi u kojima je smrtno stradalo više desetina norveških građana, gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen uputio je brzojav sućuti gradonačelniku Osla Fabianu Stangu i veleposlaniku Kraljevine Norveške u BiH NJ.E. Janu Braathu.„U ime Grada Sarajeva i u svoje osobno ime, molim Vas da primite najiskreniju sućut u povodu smrti nevinih građana ubijenih u brutalnim napadima na Utoyi i u Oslu.

31. sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajeva

Na osnovi člana 35. stav 1.b. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Sarajeva (“Službene novine Kantona Sarajevo”, broj 28/09), sazivam 31. sjednicu Gradskog vijeća Grada Sarajeva, koja će se održati u utorak 26.07.2011. godine u 10.00 sati, u objektu Grada Sarajeva – Ovalna sala Gradskog vijeća, Ulica Hamdije Kreševljakovića br. 3/1. Uz poziv za sjednicu dostavlja se i Zapisnik o radu 30. sjednice Gradskog vijeća Grada Sarajeva održane 28.06.2011.godine. Za sjednicu predlažem sljedeći DNEVNI RED: