Јавни увид у Нацрт РП „Ковачићи-Центар“

Обавјештавамо Вас да ће Нацрт регулационог плана „Ковачићи-Центар“ бити изложен на јавни увид грађанству у периоду од 01.08.2011.године до 01.09.2011.године, сваки дан осим суботе, недјеље и државних празника у времену од 8 до 16 часова, у просторијама Мјесне заједнице „Ковачићи“, у улици Емерика Блума бр.5.

Сусрет градоначелника Сарајева и Вуковара

Градоначелник Вуковара Жељко Сабо на позив градоначелника Алије Бехмена гост је града Сарајева поводом одржавања Сарајево Филм Фестивала. Овом приликом двојица градоначелника разговарала су и о сарадњи која је потврђена одлукама градских вијећа Вуковара и Сарајева у марту, односно у априлу ове године.Градоначелници Бехмен и Сабо током сусрета су исказали увјерење да ће се потписивањем споразума о сарадњи крајем септембра, односно почетком октобра ове године, градови Сарајево и Вуковар залагати за даљње јачање пријатељства и унапређења међусобне сарадње у области инфраструктуре, културе, привреде, науке,на обострани интерес грађана и грађанки два града страдалника.

Живановић примио представнице Удружења „Црвена“ и њихове партнере из Француске, Белгије и Србије

Замјеник градоначелника Сарајева Мирослав Живановић примио је данас у Градској управи представнице Удружења за културу и умјетност “Црвена” које су прошле године регистровале умјетнице, културне раднице и активисткиње у нади да ће заједничким дјеловањем креирати просторе у којима ће промовисати независну културу и умјетност, али и радити на активностима које су усмјерене на развој и унапређење наше земље. Пријему су присуствовали и представници организација – партнера Удружења “Црвена” из Белгије, Француске и Србије  са којима су осмислиле пројекат “Фериа де Фронтерас” који је фокусиран на културну сарадњу и размјену и то на пољу музике и визуелних умјетности. Фериа де Фронтерас је, како је појашњено на пријему, пројекат који ће се бавити границама, а унутра којега ће ЦРВЕНА имати одговорност да селектује радове и курира изложбе у Белгији, Француској, Србији и БиХ.

Подршка Владе Зеничко-добојског кантона кандидатури Сарајева за Европску пријестолницу културе 2014. године

Премијер Зеничко-добојског кантона Фикрет Плевљак упутио је градоначелнику Сарајева Алији Бехмену писмо подршке Владе овог кантона у поводу кандидатуре града Сарајева за Европску културну пријестолницу 2014. године.„Увјерени су да Сарајево, као мултикултурални и отворени град, може дати допринос ширењу европских вриједности, посебно промоцијом културне и религијске коегзистенције које се у Сарајеву његују већ вијековима.

Одржан концерт групе „Нубијски бубњеви и египатски народни инструменти“

Синоћ је на платоу код Вијећнице група „Нубијски бубњеви и египатски народни инструменти“ одржала цјеловечерњи концерт. У име Града, присутнима се обратио замјеник градоначелника Игор Камочаји. Он је изразио задовољство организацијом концерта гостију из Египта и захвалио  свима који су помогли да се овај концерт одржи. Посјетиоцима концерта се  обратио и амбасадор БиХ у Египту Њ.Е. Слободан Шоја.

У Градској управи пријем за вијећника побратимског Града Даyтона

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен са замјеницима Мирославом Живановићем и Игором Камочајијем уприличио је данас у Градској управи пријем за Мата Јозефа, вијећника Градског вијећа Дејтона, који је задужен за сарадњу са побратимским градом Сарајевом. Пријему је присуствовао и министар образовања и науке Кантона Сарајево Емир Суљагић којем је вијећник Јозеф уручио „Дејтонску књижевну награду за мир“ за дјело „Разгледнице из гроба“. „Одабрали смо вашу књигу с обзиром да је веома добро написана, говори истину и даје наду“, рекао је том приликом Мат Јозеф који је још једном честитао Суљагићу. Изражавајући понос на добивену награду и његов рад, министру Суљагићу су честитали и челници Града Сарајева.

На локалитету Спомен-парка Враца уприличена манифестација у поводу обиљежавања 70 година од устанка народа БиХ

У склопу обиљежавања 70. годишњице устанка народа Босне и Херцеговине у Другом свјетском рату данас је на локалитету Спомен-парка Враца у организацији Савеза антифашиста и бораца народноослободилачког рата у БиХ (САБНОРБиХ) и Града Сарајева уприличена централна манифестација у знак сјећања на један од најзначајнијих датума у историји БиХ, те одата почаст борцима – антифашистима и свим жртвама фашизма.Тим поводом, локалитет Враца походиле су бројне делегације органа и институција власти у БиХ, те удружења која баштине традиције антифашистичке борбе у нашој земљи, као и грађани Сарајева и БиХ. Међу осталим, цвијеће испред Спомен-обиљежја на Врацама положили су и почаст онима који су се несебично жртвовали у одбрани цивилизационих тековина одали представници  Федерације БиХ, Кантона Сарајево, Града Сарајева и САБНОР-а БиХ.

31. сједница Градског вијећа Града Сарајева

Одржана је 31. сједница Градског вијећа Града Сарајева којом је предсједавао предсједавајући Градског вијећа прим. др. Жељко Лер. Прије усвајања дневног реда, на приједлог предсједавајућег Градског вијећа Града Сарајева, минутом шутње одата је почаст жртвама у Норвешкој. У дневни ред уврштен је Приједлог одлуке о измјенама и допунама Одлуке о приступању изради Регулационог плана „Парк шума Мојмило“. Након што су вијећници Градског вијећа Града Сарајева примили к знању Обавјештење о престанку мандата градског вијећника Алмедина Миладина, мандат је додијељен госп. Ризаху Авдићу, који је том приликом положио свечану заклетву.

Поводом бруталних напада у Ослу и на Утоји градоначелник Бехмен упутио телеграм саучешћа градоначелнику Осла и амбасадору Норвешке

Поводом бруталних напада у Ослу и на Утоји у којима је смртно страдало више десетина норвешких грађана, градоначелник Сарајева Алија Бехмен упутио је телеграм саучешћа градоначелнику Осла Фабиану Стангу и амбасадору Краљевине Норвешке у БиХ Њ.Е. Јану Брату.„У име Града Сарајева и у своје лично име, молим Вас да примите најискреније саучешће у поводу смрти невиних грађана убијених у бруталним нападима на Утоји и у Ослу.

31. Cједница Градског вијећа Града Сарајева

На основу члана 35. став 1.б. Пословника Градског вијећа Града Сарајева (“Службене новине Кантона Сарајево”, број 28/09), сазивам 31. cједницу Градског вијећа Града Сарајева. Cједница Градског вијећа Града Сарајева одржаће се у уторак, 26. 07.  2011. године, у 10.00 часова,  у објекту  Града Сарајева – Овална сала Градског вијећа, улица Хамдије Крешевљаковића бр. 3/1. Уз позив за сједницу доставља се и Записник о раду 30. сједнице Градског вијећа Града Сарајева, одржане 28. 06. 2011. године.  За сједницу предлажем сљедећи ДНЕВНИ РЕД: