Градоначелник Бехмен уприличио пријем за Соњу Бисерко

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен са замјеником Мирославом Живановићем и секретаром Градске управе Милорадом Којовићем примио је данас Соњу Бисерко, предсједницу Хелсиншког одбора за људска права Србије и добитницу признања “Почасни грађанин Града Сарајева”.
Током пријатељског разговора градоначелник Бехмен је још једном захвалио госпођи Бисерко на несебичном и бескомпромисном залагању на заустављању крвопролића и агресије над недужним грађанима нашег града и земље.

Градоначелник Бехмен примио у опроштајну посјету амбасадора Р Турске

Примивши данас у опроштајну посјету амбасадора Републике Турске у БиХ Њ.Е. Вефахана Оцака, градоначелник Сарајева Алија Бехмен и његов замјеник Мирослав Живановић захвалили су на свему што је овај изузетни човјек и дипломата, током свог мандата, заједно са Владом и народом пријатељске Р Турске, учинио за град Сарајево и државу Босну и Херцеговину. „Политички и пријатељски односи наше двије земље су на високом нивоу, које ће вјероватно пратити и економски. Потврда томе је и чињеница да су у априлу ове године у Сарајеву одржана два економска форума, којима су присуствовали највиши званичници Р Турске са вишечланом делегацијом турских привредника“, истакнуо је градоначелник Бехмен, те је овом приликом захвалио амбасадору Оцаку на његовом ангажману у овом пројекту.

Град Рига: \’\’Учиниће све да би се чуо глас Сарајева као пријестолнице културе\’\’

\’\’Град Рига – Европска пријестолница културе 2014. учиниће све са своје стране да би се чуо глас Сарајева као пријестолнице културе\’\’, истакнуто је у писму које је градоначелнику Сарајева Алији Бехмену у име градоначелника Риге упутио Аива Розенберга, шеф Програма Фондација Рига 2014. У писму је градоначелнику Бехмену, такође, упућен позив да присуствује 2. међународној конференцији –  Трибини градоначелника и отварању Фестивала Рига Лајтс, који ће се одржати у новембру 2014. године.