Градоначелник Бехмен захвалио на подршци Валентина Инцка кандидатури Сарајева за Европску пријестолницу културе 2014.

Градоначелник Алија Бехмен је у име Града Сарајева и у своје лично име најсрдачније захвалио на безрезервној и пуној подршци Високог представника и специјалног представника ЕУ Валентина Инцка у кандидатури Сарајева за Европску пријестолницу културе у 2014. години. “Изузетно цијенимо Вашу подршку кандидатури, која је веома важна за град Сарајево и државу Босну и Херцеговину, јер то значи да на овим просторима живе људи који својим различитостима могу да дјелују у учвршћењу нове Европе. Номинацијом за ову престижну титулу Сарајево је препознато као град, станиште гдје живе грађанке и грађани који могу да допринесу безбједности, миру, развоју и поштовању културне разноликости.

УНДП БиХ и Град Сарајево: више од пола милиона КМ за програме социјалног укључивања, превенције насиља и неформалног образовања младих

У уторак 09.08.2011.г. у 11.00 часова, у сали Градске управе Града Сарајева (ул. Хамдије Крешевљаковића 3/3), обавиће се церемонија потписивања микро-капиталних уговора са 10 организација цивилног друштва за провођење Пројекта „Јачање локалне демокрације/демократије II – ЛОД II“, који заједнички реализују УНДП БиХ и Град Сарајево. Након потписивања уговора, новинарима ће се обратити градоначелник Сарајева Алија Бехмен, у име УНДП БиХ Клелија Балта и Самир Омерефендић и у име организација цивилног друштва Сабина Хаџиахметовић из Центра за околишно-одрживи развој ЦООР.

Подршка Општине Горажде кандидатури Града Сарајева за Европску пријестолницу културе 2014. године

Кандидатуру Града Сарајева за Европску пријестолницу културе 2014. године подржала је и Општина Горажде на челу са начелником Мухамедом Рамовићем. \’\’Сарајево је јединствен град историје, културе, умјетности и отворености за све генерације и све разлике. Град који у себи повезује утицаје цивилизација европско-медитеранског поднебља у којем се посебно издваја присутност свјетских цивилизација, религија и начина живота његових грађана\’\’, истакнуто је у писму подршке.У писму је даље наведено да \’\’посебна вриједност Сарајева у свим временима, па и најтежим за град и његове становнике, представљају напори на обнављању својих  вриједности захваљујући богатој културно-историјској баштини, ослоњености на регију, изградњу чврстих веза са европским и свјетским градовима као јединствена пријестолница мира и суживота\’\’.