УНДП БиХ и Град Сарајево: више од пола милиона КМ за 11 пројеката организација цивилног друштва

У Градској управи Града Сарајева данас је одржана церемонија потписивања микро-капиталних уговора са 10 организација цивилног друштва за провођење Пројекта „Јачање локалне демокрације/демократије II – ЛОД II“, који заједнички реализују УНДП БиХ и Град Сарајево.
На адресу Града Сарајева, који је расписао Јавни позив, пристигла су 72 пројектна приједлога, од којих је Комисија, састављена од представника УНДП БиХ, Града Сарајева и невладиног сектора, изабрала 11 пројеката. За њихову реализацију издвојено је 523.120,57 КМ, уз учешће Града Сарајева  са 10 посто овог износа. Организације цивилног друштва ће кроз реализацију ових пројеката, у сарадњи са Градском управом, радити на рјешавању актуелних питања из области социјалне инклузије лица са инвалидитетом, неформалног образовања младих, проблема безбједности и насиља у породици, те тиме допринијети унапређењу квалитета живота грађанки и грађана Сарајева.

Подршка Града Солуна кандидатури Града Сарајева за Европску пријестолницу културе 2014. године

Кандидатуру Града Сарајева за Европску пријестолницу културе 2014. године подржао је и Град Солун на челу са градоначелником Yiannisom Boutarisom. \’\’Град Сарајево је средиште и раскрсница култура, цивилизација и религија свијета. Босна и Херцеговина, евромедитеранска земља баштини кроз миленијуме изузетна остварења човјека у богатој природној заједници чија основна одлика је разноликост, обликовала је поднебље у којем су се обликовале духовне, градитељске и сваковрсне културе различитости. Сарајево је у средишту земље у којој се остварују  историјски догађаји чије значење непосредно утиче на модерну историју Европе и свијета. Због свега тога мисија пројекта је, прије свега, везана за основне вриједности Паришке конвенције о култури из 1954. године у којој се истиче да је културно-историјска баштина Европе наше заједничко добро и за Конвенцију УНЕСЦО-а из 2008. о култури различитости и слободи изражавања\’\’.