Министар вањских послова Р Бугарске Младенов подржао кандидатуру Града Сарајева за Европску пријестолницу културе 2014. године

Министар вањских послова Републике Бугарске Николај Е. Младенов подржао је кандидатуру Града Сарајева за Европску пријестолницу културе 2014. године упутивши писмо подршке баронеси Кетрин Ештон, високој представници Европске уније за вањске послове и полицију. „Желио бих да Вам скренем пажњу на Резолуцију коју је усвојио Европски парламент у мају ове године, којом се Савјет и Комисија позивају да додијеле титулу Европске пријестолнице културе, изузетно, Сарајеву 2014. У јуну 2014. навршиће се сто година од трагичних догађаја у Сарајеву који су гурнули Европу у Први свјетски рат у 20.вијеку.

Подршка предсједника Градског вијећа Града Риге кандидатури Сарајева за Европску пријестолницу културе 2014. године

Кандидатуру Града Сарајева за Европску пријестолницу културе 2014. године подржао је  предсједник Градског вијећа Града Риге  Нилс Ушаковс. \’\’Град Рига је имао много састанака са представницима различитих градова са којима је подијелио своја искуства у вези са периодом припрема за добивање ове титуле. Наш град је такође ступио у контакт сa другим градовима у јакој мрежи сарадње Европске пријестолнице културе. Град Рига је заједно са шведским градом Umeå освојио титулу Европска пријестолница културе 2014. и са великом одлучношћу почео да се припрема за ову важну манифестацију\’\’, истакнуто је у писму подршке. У писму је даље наведено да \’\’Сарајево има богату културну историју и одувијек је играо велику улогу на Балкану. Подржавамо Ваша настојања да се укључите у савремене процесе европске интеграције и сарадње. Године 2004. Латвиа је постала држава чланица Европске уније и ми схваћамо колико је важна узајамна подршка, размјена искуства и успостављање контаката на различитим нивоима.