Градоначелник Бехмен одао почаст америчким дипломатама и француском војнику на Игману

Градоначелник Алија Бехмен са секретаром Градске управе Милорадом Којовићем у име Града Сарајева данас је присуствовао обиљежавању 16. годишњице погибије америчких дипломата Роберта Фрејзера, Јосефа Крузела и Нелсона Дрјуа, те француског војника Стефанеа Раулта и том приликом одао почаст и положио вијенац на спомен-обиљежје Игман.  “Овдје смо да одамо дужно поштовање храбрости ових дипломата који су трагично изгубили живот обављајући племенит задатак у оквиру мисије мира и помоћи напаћеним грађанима Сарајева и БиХ. И када више не будем градоначелник Сарајева, долазићу на ово мјесто као грађанин града Сарајева да бих одао почаст људима који су дали живот за трајни мир у БиХ”, истакнуо је градоначелник Бехмен.

Жељко Комшић: додјела титуле Европска пријестолница културе Сарајеву ојачаће процес европских интеграција

Предсједавајући Предсједништва БиХ Жељко Комшић у писменом обраћању Брониславу Коморовском, предсједнику Републике Пољске, која предсједава Европском унијом, изразио је своје чврсто увјерење да ће додјела титуле Европска пријестолница културе Сарајеву ојачати процес европских интеграција и да ће представљати потврду европских вриједности и одати признање умјетницима и грађанима Сарајева. Комшић је, између осталог, нагласио да би „ова титула још једном повећала богатство европске културе и додатно промовисала међусобно разумијевање између Европљана“.

Побратимски Град Фриедрихсхафен подржао кандидатуру Сарајева за Европску пријестолницу културе 2014. године

Андреас Бранд, градоначелник Фриедрихсхафена, побратимског града са Сарајевом, послао је градоначелнику Алији Бехмену писмо у којем се изражава подршка  кандидатури Сарајева за Европску пријестолницу културе 2014.године. \’\’Током нашег четрдесетогодишњег партнерства гости из Фриедрихсхафена приликом сваке посјете Сарајеву били су изнова одушевљени културном разноврсношћу која се одражава у импресивним грађевинама, у наступима културно-умјетничких група, а највише у сусретима са грађанкама и грађанима Вашег града.\’\’