Други Балет Фест Сарајево од 23. септембра

Са жељом да грађанима Сарајева приближи сву љепоту балетне умјетности, Балет Народног позоришта Сарајево други пут организује "Балет Фест Сарајево", који ће бити одржан од 23. септембра до 3. октобра. Ријеч је о манифестацији која у вријеме свог трајања има намјеру да привуче звијезде балета, педагоге, балетне критичаре, а и многобројне гледаоце и поштоваоце балетне умјетности. Тако ће овај фестивал бити изузетна прилика да се размијене искуства из области балетне умјетности.

Потписан Споразум о сарадњи Града Сарајева и Општине Центар у реализацији пројекта енергетске ефикасности

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен и начелник Општине Центар Џевад Бећиревић потписали су данас у Градској управи Споразум о сарадњи који се односи на имплементацију пројекта „Изградња капацитета за управљање енергијом у градовима“. На основу потписаног Споразума, Општина Центар ће партиципирати уступањем простора за смјештај Канцеларије за управљање енергијом, а Град Сарајево ће путем ове канцеларије пружити подршку надлежним општинским службама, у циљу рационалног коришћења енергије и енергената у јавним и другим објектима на подручју ове општине.

У Градској управи одржан други радни састанак поводом немилих догађаја на Спомен-обиљежју убијеној дјеци опкољеног Сарајева

Поводом учесталих немилих догађаја на Спомен-обиљежју убијеној дјеци опкољеног Сарајева замјеник градоначелника Сарајева Игор Камочаји одржао је данас у Градској управи други радни састанак са представницима Удружења родитеља убијене дјеце опкољеног Сарајева 1992.-1995., Општине Центар, Прве полицијске управе, КЈКП „Парк“ и КЈКП „Рад“. На основу закључака са првог радног састанка формиран је мобилни тим, састављен од комуналних редара КЈКП „Парк“ и „Рад“ и полиције, који ће већ од 12. септембра интензивније надзирати локалитет Великог парка али и остала спомен-обиљежја у граду.