Gradonačelnik Behmen primio u oproštajni posjet veleposlanika Japana

Primivši danas u oproštajni posjet prvog rezidentnog veleposlanika Japana u BiH NJ.E. Futao Motaija, gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen i njegovi zamjenici Miroslav Živanović i Igor Kamočaji zahvalili su na svemu što je ovaj iznimni čovjek i diplomat, tijekom svoga mandata, zajedno s Vladom i narodom prijateljskog Japana, učinio za grad Sarajevo i državu Bosnu i Hercegovinu. „Vaša zemlja kao jedan od najvećih bilateralnih donatora, odigrala je značajnu ulogu u rekonstrukciji Sarajeva i BiH. Posebice je bila važna pomoć Japana u modernizaciji javnog gradskog prijevoza, nabavi medicinske opreme, kao i glazbenih instrumenata za orkestar Sarajevske filharmonije, u rekonstrukciji Arhiva BiH i rasvjete u Narodnom pozorištu, u deminiranju, u doniranju sadnica japanske trešnje i dr.“ – istaknuo je Behmen.

Gradonačelnik Behmen upriličio prijem za prof. Karl-Jozefa Kuschela, autora knjige „Židovi, kršćani, muslimani. Podrijetlo i budućnost“.

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen upriličio je danas prijem za prof. Karl-Jozefa Kuschela, koji je u posjetu gradu Sarajevu, povodom promocije svoje knjige pod nazivom „Židovi, kršćani, muslimani. Podrijetlo i budućnost“. Prof. Kuschelu, koji je u posljednjih deset godina šest do sedam puta boravio u Sarajevu, ovo je već treća knjiga koju je „Svjetlo riječi“ prevelo. I prve dvije knjige, kao i ova posljednja, koju će promovirati večeras (utorak, 20.09.) u 19.00 sati u Franjevačkom medijskom centru „Svjetlo riječi“ (Franjevački međunarodni studenstki centar – Kovačići, ul. Zagrebačka 18), govore o židovstvu, kršćanstvu i islamu – abrahamskim religijama – koje su središte Kuschelovog istraživačkog rada.

Vatrogasni savez Innsbrucka Sarajevu donirao vatrogasna vozila

Na svečanoj ceremoniji koja je održana danas ispred  Dragovoljnog vatrogasnog društva „Ali-pašin Most“, Vatrogasni savez pobratimskog Grada Innsbrucka, posredstvom Grada Sarajeva, donirao je tri vozila tipa mercedes, VW i toyota. Donaciju je uručio ravnatelj Vatrogasnog saveza Innsbrucka, Erwin Reichel, a vozila su raspoređena dragovoljnim vatrogasnim društvima Vratnik i Bjelave te Vatrogasnom savezu Kantona Sarajevo. Gradonačelnik Behmen zahvalio je u ime Grada te istaknuo da je ovo vrlo vrijedna donacija.