Др. сц. Денис Заимовић одбранио докторски рад: „Улога односа с јавношћу у институцијама локалне самоуправе\” (студија случаја: Град Сарајево)

У суботу 17. септембра 2011. на Факултету политичких наука Универзитета у Сарајеву мр.сци. Денис Заимовић, шеф Одјељења за односе с јавношћу, аналитику и маркетинг Града Сарајева, одбранио је докторску дисертацију под називом „Улога односа с јавношћу у институцијама локалне самоуправе (студија случаја: Град Сарајево). Докторски рад је одбрањен пред Комисијом у саставу: проф. др. сц. Бесим Спахић, предсједник, проф. др. сц. Шемсо Туцаковић, ментор и члан, и проф. др. сц. Мирко Пејановић, члан Комисије. Поред родбине, пријатеља, колега из медија и ПР струке, јавној одбрани су присуствовали и замјеници градоначелника Сарајева Мирослав Живановић и Игор Камочаји.

Атина подржала кандидатуру Сарајева за Европску пријестолницу културе 2014.

Градоначелник Атине Јоргос Каминис послао је градоначелнику Сарајева Алији Бехмену писмо подршке кандидатури Сарајева за Европску пријестолницу културе 2014. године. „Град Атина подржава  Град Сарајево у настојању да постане Европска пријестолница културе 2014., јер је Сарајево  центар и раскрсница култура, цивилизација и религија свијета. Сарајево је у средишту земље у којој се остварују  историјски догађаји чије значење непосредно утиче на модерну историју Европе и свијета. То је јединствени град историје, културе, умјетности и отворености за све генерације и све различитости.

Бјелашница: градоначелник Сарајева А. Бехмен посјетио КЈП ЗОИ’84 ОЦС

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен, са замјеницима Игором Камочајијем и Мирославом Живановићем, посјетио је данас Кантонално јавно предузеће (КЈП) ЗОИ’84 ОЦС д.о.о., гдје је информисан о његовим реализованим и планираним пројектима. Директор Салко Хасанефендић рекао је да се на Бјелашници изводе радови на уклањању металних и осталих конструкција заосталих још од Зимских олимпијских игара 1984. године, а то су непотребне жице, стубови и објекти. "Све оно што тренутно радимо на Бјелашници и Игману, чинимо у сагласности са нашим пријатељима и великим познаваоцима ски-центара из Аустрије”, казао је Хасанефендић и додао да је на овим планинама најприје уклоњен отпад са стаза, које се сада чисте, проширују и уређују, тек први пут након 1984. године.