Прес конференција поводом такмичења за лица са интелектуалним тешкоћама – СПОРТСКЕ ИГРЕ ОАЗЕ 2011. год

Позивамо Вас да присуствујете ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈИ која ће се одржати у уторак 04.10.2011. у 11.00 часова. Удружење за подршку лицима са интелектуалним тешкоћама на подручју Кантона Сарајево „ОАЗА“ у партнерству са Специјалном олимпијадом БиХ организује велико спортско такмичење за лица са интелектуалним тешкоћама са подручја БиХ и региона у периоду од 06. до 09. октобра.  Кроз три дана такмичења, више од 450 такмичара бориће се за своје медаље и то у шест спортова: ногомет, кошарка, атлетика, пливање, стони тенис и бочање.

Живановић се састао са високом делегацијом из СР Њемачке

Замјеник градоначелника Мирослав Живановић уприличио је данас пријем за представнике њемачке странке Зелених, који бораве у Сарајеву и БиХ у организацији Фондације „Хајнрих Бел“ чије је сједиште у Берлину. Према ријечима Миреле Ђечевић, водитељице Фондације „Хајнрих Бел“ – Канцеларија у БиХ, делегацију чини 18 чланова, од којих су неки бивши, а неки садашњи високи функционери у министарствима СР Њемачке. Доградоначелник Живановић госте је упознао са административно-правним положајем Сарајева као главним градом БиХ, начином на који функционише Град Сарајево, те надлежностима и његовом територијалном организацијом.

Одржана презентација пројекта Град Сарајево–Град Еко-школа у О.Ш. „Врхбосна“

У склопу пројекта Град Сарајево – Град Еко-школа, који имплементира Центар за околишно одрживи развој Сарајево (ЦООР), данас је одржана његова презентација у просторијама Основне школе „Врбосна“.  Овај пројекат ће бити реализован до марта 2012. године у 5 сарајевских школа, и то: О.Ш. „Врхбосна“, О.Ш. „Мула Мустафа Башескија“, Другој гимназији, Трећој гимназији и Гимназији Добриња. Према ријечима координаторице Центра за  околишно одрживи развој Сарајево Александре Хасечић и Селме Османагић Клицо „Град Еко-школа је унверзални међународни пројекат који ради на подизању свијести о очувању околиша и животне средине у образовним институцијама.