Press konferencija povodom natjecanja za osobe s intelektualnim teškoćama – SPORTSKE IGRE OAZE 2011. god

Pozivamo Vas da nazočite PRESS KONFERENCIJI koja će se održati u utorak 04.10.2011. u 11.00 sati. Udruga za potporu osobama s intelektualnim teškoćama na području Kantona Sarajevo „OAZA“ u partnerstvu sa Specijalnom olimpijadom BiH organizira veliko sportsko natjecanje za osobe s intelektualnim teškoćama s područja BiH i regiona u razdoblju od 06. do 09. listopada.  Kroz tri dana natjecanja, više od 450 natjecatelja borit će se za svoje medalje i to u šest sportova: nogomet, košarka, atletika, plivanje, stoni tenis i bočanje.

Živanović se sastao s visokim izaslanstvom iz SR Njemačke

Zamjenik gradonačelnika Miroslav Živanović upriličio je danas prijem za predstavnike njemačke stranke Zelenih, koji borave u Sarajevu i BiH u organizaciji Fondacije „Heinrich Boell“ čije je sjedište u Berlinu. Prema riječima Mirele Đečević, voditeljice Fondacije „Heinrich Boell“ – Ured u BiH, izaslanstvo čini 18 članova, od kojih su neki bivši, a neki sadašnji visoki funkcioneri u ministarstvima SR Njemačke. Dogradonačelnik Živanović goste je upoznao s administrativno-pravnim položajem Sarajeva kao glavnim gradom BiH, načinom na koji funkcionira Grad Sarajevo, te mjerodavnostima i njegovim teritorijalnim ustrojstvom.

Održana prezentacija projekta Grad Sarajevo–Grad Eko-škola u O.Š. „Vrhbosna“

U sklopu projekta Grad Sarajevo – Grad Eko-škola, što ga implementira Centar za okolišno održivi razvitak Sarajevo (COOR), danas je održana njegova prezentacija u prostorijama Osnovne škole „Vrbosna“.  Ovaj će projekt biti realiziran do ožujka 2012. godine u 5 sarajevskih škola, i to: O.Š. „Vrhbosna“, O.Š. „Mula Mustafa Bašeskija“, Drugoj gimnaziji, Trećoj gimnaziji i Gimnaziji Dobrinja. Prema riječima koordinatorice Centra za  okolišno održivi razvitak Sarajevo Aleksandre Hasečić i Selme Osmanagić Klico „Grad Eko-škola je unverzalni međunarodni projekt koji radi na podizanju svijesti o očuvanju okoliša i životne sredine u obrazovnim institucijama.

Grad Sarajevo po drugi put organizira izlet za starije građane i građanke na planinu Igman

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana starih 1. listopada, Gradska uprava Grada Sarajeva organizira po drugi put izlet za starije građane i građanke na planinu Igman. Polazak autobusa: 01.10.2011. godine (subota) u 10.00h sa sljedećih punktova:
o Polazna postaja 1. autobuska postaja GRAS-a iza Vijećnice
o Polazna postaja 2. Skenderija – trolejbusna autobusna postaja GRAS-a (smjer Dobrinja)
o Polazna postaja 3. autobusna postaja GRAS-a kod AS marketa (na Socijalnom)

Behmen čestitao Roš Hašan – Jevrejsku novu godinu

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen u svoje i uime Grada Sarajeva uputio je čestitku povodom Roš Hašana – Jevrejske nove godine, Borisu Kožemjakinu, predsjedniku Jevrejske općine Sarajevo. „Svim Jevrejima grada Sarajeva i Vama osobno upućujem najsrdačnije čestitke u povodu obilježavanja praznika Roš Hašana – Jevrejske nove godine, s iskrenim željama da ga provedete u miru, dobrom zdravlju i obiteljskoj sreći“, istaknuo je, između ostalog, gradonačelnik Behmen u čestitci.

Gradonačelnik Behmen primio u nastupni posjet veleposlanika Petera Sorensena

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen sa zamjenikom Igorom Kamočajijem primio je danas u Gradskoj upravi u nastupni posjet šefa Izaslanstva Europske unije u Bosni i Hercegovini i specijalnoga predstavnika Europske unije veleposlanika Petera Sorensena. Poželjevši mu srdačnu dobrodošlicu u Bosnu i Hercegovinu i njezin glavni grad i uspješnu misiju, gradonačelnik je veleposlanika Sorensena upoznao s ključnim aktivnostima i projektima Grada Sarajeva.

Dogradonačelnik Živanović odao počast ubijenim građanima Sarajeva u Boljakovom Potoku

Zamjenik gradonačelnika Miroslav Živanović i vijećnik u Gradskome vijeću Hasan Hodžić danas su uime Grada Sarajeva odali počast i položili cvijeće na mjesno groblje u Boljakovom Potoku gdje je prije 19 godina u vrijeme dženaze, od ispaljene agresorske granate, ubijeno devet naših sugrađana, dok ih je 20 teže i lakše ozlijeđeno. Toga kobnog dana ubijeni su: Asim Cvrk, Meho Čakarić, Alija Čaušević, Imšir Kerla, Mustafa Karajčić, Ibrahim Šehović, Ramo Veljan i dvije neidentificirane muške osobe.

Živanović pozdravio sudionike radionice čiji su domaćini ombudsmeni za ljudska prava BiH

Zamjenik gradonačelnika Miroslav Živanović uime Grada Sarajeva pozdravio je sudionike radionice, koja se u organizaciji Insititucije ombudsmena za ljudska prava Bosne i Hercegovine održava 28. i 29. rujna u Sarajevu. Radionica o temi „Uloga nacionalnih mehanizama za ljudska prava u zaštiti od svih oblika diskriminacije“ održava se u okviru Peer-to-Peer II. Projekta Vijeća Europe 2010.-2012.

Federalno ministarstvo kulture i sporta podržalo kandidaturu Sarajeva za Europsku prijestolnicu kulture 2014.

Ministar kulture i sporta Federacije BiH Salmir Kaplan uputio je Gradu Sarajevu pismo potpore kandidaturi za Europsku prijestolnicu kulture 2014. godine. „Nominacija Sarajeva prilika je za slanje važnog signala i podsjećanje na multietnički karakter Grada i države BiH. Kao stjecište različitih tradicija, Sarajevo je grad koji svojim građanima i gostima nesebično daje kreativnu energiju čineći ga jedinstvenim promotorom kulturne različitosti i međukulturalnog dijaloga. To je grad bogatog kulturno-povijesnog naslijeđa koji na jedinstven način predstavlja raskrižje kultura i primjer europskog interkulturalizma.

Održana 32. sjednica Gradskoga vijeća Grada Sarajeva

Održana je 32. sjednica Gradskoga vijeća Grada Sarajeva kojom je predsjedao predsjedatelj Gradskoga vijeća prim. dr. Željko Ler. Gradski su vijećnici usvojili Odluku o razrješenju člana radnih tijela Gradskoga vijeća Grada Sarajeva Almedina Miladina. Zbog prestanka mandata gradskoga vijećnika, Almedin Miladin razrješava se dužnosti člana Povjerenstva za pitanja mladih i člana Odbora za lokalno poslovanje i turizam, te predsjedatelja Povjerenstva za odnose s vjerskim zajednicama i crkvama, a na njegovo mjesto imenovan je Rizah Avdić. Vijeće je donijelo Odluku o usvajanju Regulacijskoga plana „Logavina“ s Odlukom o provedbi Regulacijskoga plana „Logavina“.