Održana prezentacija projekta Grad Sarajevo–Grad Eko-škola u O.Š. „Vrhbosna“

U sklopu projekta Grad Sarajevo – Grad Eko-škola, što ga implementira Centar za okolišno održivi razvitak Sarajevo (COOR), danas je održana njegova prezentacija u prostorijama Osnovne škole „Vrbosna“.  Ovaj će projekt biti realiziran do ožujka 2012. godine u 5 sarajevskih škola, i to: O.Š. „Vrhbosna“, O.Š. „Mula Mustafa Bašeskija“, Drugoj gimnaziji, Trećoj gimnaziji i Gimnaziji Dobrinja. Prema riječima koordinatorice Centra za  okolišno održivi razvitak Sarajevo Aleksandre Hasečić i Selme Osmanagić Klico „Grad Eko-škola je unverzalni međunarodni projekt koji radi na podizanju svijesti o očuvanju okoliša i životne sredine u obrazovnim institucijama.

Živanović se sastao s visokim izaslanstvom iz SR Njemačke

Zamjenik gradonačelnika Miroslav Živanović upriličio je danas prijem za predstavnike njemačke stranke Zelenih, koji borave u Sarajevu i BiH u organizaciji Fondacije „Heinrich Boell“ čije je sjedište u Berlinu. Prema riječima Mirele Đečević, voditeljice Fondacije „Heinrich Boell“ – Ured u BiH, izaslanstvo čini 18 članova, od kojih su neki bivši, a neki sadašnji visoki funkcioneri u ministarstvima SR Njemačke. Dogradonačelnik Živanović goste je upoznao s administrativno-pravnim položajem Sarajeva kao glavnim gradom BiH, načinom na koji funkcionira Grad Sarajevo, te mjerodavnostima i njegovim teritorijalnim ustrojstvom.

Press konferencija povodom natjecanja za osobe s intelektualnim teškoćama – SPORTSKE IGRE OAZE 2011. god

Pozivamo Vas da nazočite PRESS KONFERENCIJI koja će se održati u utorak 04.10.2011. u 11.00 sati. Udruga za potporu osobama s intelektualnim teškoćama na području Kantona Sarajevo „OAZA“ u partnerstvu sa Specijalnom olimpijadom BiH organizira veliko sportsko natjecanje za osobe s intelektualnim teškoćama s područja BiH i regiona u razdoblju od 06. do 09. listopada.  Kroz tri dana natjecanja, više od 450 natjecatelja borit će se za svoje medalje i to u šest sportova: nogomet, košarka, atletika, plivanje, stoni tenis i bočanje.

Gradonačelnik Behmen primio u nastupni posjet veleposlanika Petera Sorensena

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen sa zamjenikom Igorom Kamočajijem primio je danas u Gradskoj upravi u nastupni posjet šefa Izaslanstva Europske unije u Bosni i Hercegovini i specijalnoga predstavnika Europske unije veleposlanika Petera Sorensena. Poželjevši mu srdačnu dobrodošlicu u Bosnu i Hercegovinu i njezin glavni grad i uspješnu misiju, gradonačelnik je veleposlanika Sorensena upoznao s ključnim aktivnostima i projektima Grada Sarajeva.

Behmen čestitao Roš Hašan – Jevrejsku novu godinu

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen u svoje i uime Grada Sarajeva uputio je čestitku povodom Roš Hašana – Jevrejske nove godine, Borisu Kožemjakinu, predsjedniku Jevrejske općine Sarajevo. „Svim Jevrejima grada Sarajeva i Vama osobno upućujem najsrdačnije čestitke u povodu obilježavanja praznika Roš Hašana – Jevrejske nove godine, s iskrenim željama da ga provedete u miru, dobrom zdravlju i obiteljskoj sreći“, istaknuo je, između ostalog, gradonačelnik Behmen u čestitci.

Grad Sarajevo po drugi put organizira izlet za starije građane i građanke na planinu Igman

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana starih 1. listopada, Gradska uprava Grada Sarajeva organizira po drugi put izlet za starije građane i građanke na planinu Igman. Polazak autobusa: 01.10.2011. godine (subota) u 10.00h sa sljedećih punktova:
o Polazna postaja 1. autobuska postaja GRAS-a iza Vijećnice
o Polazna postaja 2. Skenderija – trolejbusna autobusna postaja GRAS-a (smjer Dobrinja)
o Polazna postaja 3. autobusna postaja GRAS-a kod AS marketa (na Socijalnom)

Federalno ministarstvo kulture i sporta podržalo kandidaturu Sarajeva za Europsku prijestolnicu kulture 2014.

Ministar kulture i sporta Federacije BiH Salmir Kaplan uputio je Gradu Sarajevu pismo potpore kandidaturi za Europsku prijestolnicu kulture 2014. godine. „Nominacija Sarajeva prilika je za slanje važnog signala i podsjećanje na multietnički karakter Grada i države BiH. Kao stjecište različitih tradicija, Sarajevo je grad koji svojim građanima i gostima nesebično daje kreativnu energiju čineći ga jedinstvenim promotorom kulturne različitosti i međukulturalnog dijaloga. To je grad bogatog kulturno-povijesnog naslijeđa koji na jedinstven način predstavlja raskrižje kultura i primjer europskog interkulturalizma.

Živanović pozdravio sudionike radionice čiji su domaćini ombudsmeni za ljudska prava BiH

Zamjenik gradonačelnika Miroslav Živanović uime Grada Sarajeva pozdravio je sudionike radionice, koja se u organizaciji Insititucije ombudsmena za ljudska prava Bosne i Hercegovine održava 28. i 29. rujna u Sarajevu. Radionica o temi „Uloga nacionalnih mehanizama za ljudska prava u zaštiti od svih oblika diskriminacije“ održava se u okviru Peer-to-Peer II. Projekta Vijeća Europe 2010.-2012.

Dogradonačelnik Živanović odao počast ubijenim građanima Sarajeva u Boljakovom Potoku

Zamjenik gradonačelnika Miroslav Živanović i vijećnik u Gradskome vijeću Hasan Hodžić danas su uime Grada Sarajeva odali počast i položili cvijeće na mjesno groblje u Boljakovom Potoku gdje je prije 19 godina u vrijeme dženaze, od ispaljene agresorske granate, ubijeno devet naših sugrađana, dok ih je 20 teže i lakše ozlijeđeno. Toga kobnog dana ubijeni su: Asim Cvrk, Meho Čakarić, Alija Čaušević, Imšir Kerla, Mustafa Karajčić, Ibrahim Šehović, Ramo Veljan i dvije neidentificirane muške osobe.

Grad Sarajevo poziva na prekid štrajka uposlenika GRAS-a

Na 32. sjednici Gradskoga vijeća Grada Sarajeva održanoj danas, gradski vijećnici i gradonačelnik Alija Behmen izrazili su žaljenje i ogorčenje zbog prometnog kolapsa koji je nastao jutros u glavnome gradu Bosne i Hercegovine usljed štrajka uposlenika GRAS-a, koji nikako da shvate da obavljaju javnu funkciju u gradu. Grad Sarajevo oštro osuđuje ovakvo ponašanje i drži da su se u ovome slučaju štrajkaši ponovo grubo i brutalno poigrali s građanima Sarajeva. Grad Sarajevo apelira na štrajkaše i menadžment GRAS-a da što žurnije s Vladom Kantona Sarajevo pronađu kompromisno rješenje, te da što prije profunkcionira gradski i prigradski promet.