Живановић се састао са високом делегацијом из СР Њемачке

Замјеник градоначелника Мирослав Живановић уприличио је данас пријем за представнике њемачке странке Зелених, који бораве у Сарајеву и БиХ у организацији Фондације „Хајнрих Бел“ чије је сједиште у Берлину. Према ријечима Миреле Ђечевић, водитељице Фондације „Хајнрих Бел“ – Канцеларија у БиХ, делегацију чини 18 чланова, од којих су неки бивши, а неки садашњи високи функционери у министарствима СР Њемачке. Доградоначелник Живановић госте је упознао са административно-правним положајем Сарајева као главним градом БиХ, начином на који функционише Град Сарајево, те надлежностима и његовом територијалном организацијом.

Одржана презентација пројекта Град Сарајево–Град Еко-школа у О.Ш. „Врхбосна“

У склопу пројекта Град Сарајево – Град Еко-школа, који имплементира Центар за околишно одрживи развој Сарајево (ЦООР), данас је одржана његова презентација у просторијама Основне школе „Врбосна“.  Овај пројекат ће бити реализован до марта 2012. године у 5 сарајевских школа, и то: О.Ш. „Врхбосна“, О.Ш. „Мула Мустафа Башескија“, Другој гимназији, Трећој гимназији и Гимназији Добриња. Према ријечима координаторице Центра за  околишно одрживи развој Сарајево Александре Хасечић и Селме Османагић Клицо „Град Еко-школа је унверзални међународни пројекат који ради на подизању свијести о очувању околиша и животне средине у образовним институцијама.

Прес конференција поводом такмичења за лица са интелектуалним тешкоћама – СПОРТСКЕ ИГРЕ ОАЗЕ 2011. год

Позивамо Вас да присуствујете ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈИ која ће се одржати у уторак 04.10.2011. у 11.00 часова. Удружење за подршку лицима са интелектуалним тешкоћама на подручју Кантона Сарајево „ОАЗА“ у партнерству са Специјалном олимпијадом БиХ организује велико спортско такмичење за лица са интелектуалним тешкоћама са подручја БиХ и региона у периоду од 06. до 09. октобра.  Кроз три дана такмичења, више од 450 такмичара бориће се за своје медаље и то у шест спортова: ногомет, кошарка, атлетика, пливање, стони тенис и бочање.

Град Сарајево по други пут организује излет за старије грађане и грађанке на планину Игман

Поводом обиљежавања Међународног дана старих 1. октобра, Градска управа Града Сарајева организује по други пут излет за старије грађане и грађанке на планину Игман. Полазак аутобуса: 01.10.2011. године (субота) у 10.00h са сљедећих пунктова:
о Полазна станица 1. аутобуска станица ГРАС-а иза Вијећнице
о Полазна станица 2. Скендерија – тролејбуска аутобуска станица ГРАС-а (смјер Добриња)
о Полазна станица 3. аутобуска станица ГРАС-а код АС маркета (на Социјалном)

Бехмен честитао Рош Хашан – Јеврејску нову годину

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен у своје и у име Града Сарајева упутио је честитку поводом Рош Хашана – Јеврејске нове године, Борису Кожемјакину, предсједнику Јеврејске општине Сарајево. „Свим Јеврејима града Сарајева и Вама лично упућујем најсрдачније честитке у поводу обиљежавања празника Рош Хашана – Јеврејске нове године, са искреним жељама да га проведете у миру, добром здрављу и породичној срећи“, истакнуо је, између осталог, градоначелник Бехмен у честитци.

Градоначелник Бехмен примио у наступну посјету амбасадора Петера Соренсена

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен са замјеником Игором Камочајијем примио је данас у Градској управи у наступну посјету шефа Делегације Европске уније у Босни и Херцеговини и специјалног представника Европске уније амбасадора Петера Соренсена. Пожељевши му срдачну добродошлицу у Босну и Херцеговину и њен главни град и успјешну мисију, градоначелник је амбасадора Соренсена упознао са кључним активностима и пројектима Града Сарајева.

Федерално министарство културе и спорта подржало кандидатуру Сарајева за Европску пријестолницу културе 2014.

Министар културе и спорта Федерације БиХ Салмир Каплан упутио је Граду Сарајеву писмо подршке кандидатури за Европску пријестолницу културе 2014. године. „Номинација Сарајева је прилика за слање важног сигнала и подсјећање на мултиетнички карактер Града и државе БиХ. Као стјециште различитих традиција, Сарајево је град који својим грађанима и гостима несебично даје креативну енергију чинећи га јединственим промотором културне различитости и међукултуралног дијалога. То је град богатог културно-историјског наслијеђа који на јединствен начин представља раскрсницу култура и примјер европског интеркултурализма.

Живановић поздравио учеснике радионице чији су домаћини омбудсмени за људска права БиХ

Замјеник градоначелника Мирослав Живановић у име Града Сарајева поздравио је учеснике радионице, која се у организацији Инсититуције омбудсмена за људска права Босне и Херцеговине одржава 28. и 29. септембра у Сарајеву. Радионица о теми „Улога националних механизама за људска права у заштити од свих облика дискриминације“ одржава се у оквиру Peer-to-Peer II Пројекта Савјета Европе 2010.-2012.

Доградоначелник Живановић одао почаст убијеним грађанима Сарајева у Бољаковом Потоку

Замјеник градоначелника Мирослав Живановић и вијећник у Градском вијећу Хасан Хоџић данас су у име Града Сарајева одали почаст и положили цвијеће на мјесно гробље у Бољаковом Потоку гдје је прије 19 година у вријеме џеназе, од испаљене агресорске гранате, убијено девет наших суграђана, док их је 20 теже и лакше рањено. Тог кобног дана убијени су: Асим Цврк, Мехо Чакарић, Алија Чаушевић, Имшир Керла, Мустафа Карајчић, Ибрахим Шеховић, Рамо Вељан и двије неидентифициране мушке особе.

Град Сарајево позива на прекид штрајка запосленика ГРАС-а

На 32. сједници Градског вијећа Града Сарајева одржаној данас, градски вијећници и градоначелник Алија Бехмен изразили су жаљење и огорчење због саобраћајног колапса који је настао јутрос у главном граду Босне и Херцеговине усљед штрајка запосленика ГРАС-а, који никако да схвате да обављају јавну функцију у граду. Град Сарајево оштро осуђује овакво понашање и држи да су се у овом случају штрајкачи поново грубо и брутално поиграли са грађанима Сарајева. Град Сарајево апелује на штрајкаче и менаџмент ГРАС-а да што хитније са Владом Кантона Сарајево пронађу компромисно рјешење, те да што прије профункционише градски и приградски саобраћај.