Прес конференција поводом такмичења за лица са интелектуалним тешкоћама – СПОРТСКЕ ИГРЕ ОАЗЕ 2011. год

Позивамо Вас да присуствујете ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈИ која ће се одржати у уторак 04.10.2011. у 11.00 часова. Удружење за подршку лицима са интелектуалним тешкоћама на подручју Кантона Сарајево „ОАЗА“ у партнерству са Специјалном олимпијадом БиХ организује велико спортско такмичење за лица са интелектуалним тешкоћама са подручја БиХ и региона у периоду од 06. до 09. октобра.  Кроз три дана такмичења, више од 450 такмичара бориће се за своје медаље и то у шест спортова: ногомет, кошарка, атлетика, пливање, стони тенис и бочање.

Живановић се састао са високом делегацијом из СР Њемачке

Замјеник градоначелника Мирослав Живановић уприличио је данас пријем за представнике њемачке странке Зелених, који бораве у Сарајеву и БиХ у организацији Фондације „Хајнрих Бел“ чије је сједиште у Берлину. Према ријечима Миреле Ђечевић, водитељице Фондације „Хајнрих Бел“ – Канцеларија у БиХ, делегацију чини 18 чланова, од којих су неки бивши, а неки садашњи високи функционери у министарствима СР Њемачке. Доградоначелник Живановић госте је упознао са административно-правним положајем Сарајева као главним градом БиХ, начином на који функционише Град Сарајево, те надлежностима и његовом територијалном организацијом.

Одржана презентација пројекта Град Сарајево–Град Еко-школа у О.Ш. „Врхбосна“

У склопу пројекта Град Сарајево – Град Еко-школа, који имплементира Центар за околишно одрживи развој Сарајево (ЦООР), данас је одржана његова презентација у просторијама Основне школе „Врбосна“.  Овај пројекат ће бити реализован до марта 2012. године у 5 сарајевских школа, и то: О.Ш. „Врхбосна“, О.Ш. „Мула Мустафа Башескија“, Другој гимназији, Трећој гимназији и Гимназији Добриња. Према ријечима координаторице Центра за  околишно одрживи развој Сарајево Александре Хасечић и Селме Османагић Клицо „Град Еко-школа је унверзални међународни пројекат који ради на подизању свијести о очувању околиша и животне средине у образовним институцијама.

Град Сарајево по други пут организује излет за старије грађане и грађанке на планину Игман

Поводом обиљежавања Међународног дана старих 1. октобра, Градска управа Града Сарајева организује по други пут излет за старије грађане и грађанке на планину Игман. Полазак аутобуса: 01.10.2011. године (субота) у 10.00h са сљедећих пунктова:
о Полазна станица 1. аутобуска станица ГРАС-а иза Вијећнице
о Полазна станица 2. Скендерија – тролејбуска аутобуска станица ГРАС-а (смјер Добриња)
о Полазна станица 3. аутобуска станица ГРАС-а код АС маркета (на Социјалном)

Бехмен честитао Рош Хашан – Јеврејску нову годину

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен у своје и у име Града Сарајева упутио је честитку поводом Рош Хашана – Јеврејске нове године, Борису Кожемјакину, предсједнику Јеврејске општине Сарајево. „Свим Јеврејима града Сарајева и Вама лично упућујем најсрдачније честитке у поводу обиљежавања празника Рош Хашана – Јеврејске нове године, са искреним жељама да га проведете у миру, добром здрављу и породичној срећи“, истакнуо је, између осталог, градоначелник Бехмен у честитци.

Градоначелник Бехмен примио у наступну посјету амбасадора Петера Соренсена

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен са замјеником Игором Камочајијем примио је данас у Градској управи у наступну посјету шефа Делегације Европске уније у Босни и Херцеговини и специјалног представника Европске уније амбасадора Петера Соренсена. Пожељевши му срдачну добродошлицу у Босну и Херцеговину и њен главни град и успјешну мисију, градоначелник је амбасадора Соренсена упознао са кључним активностима и пројектима Града Сарајева.

Доградоначелник Живановић одао почаст убијеним грађанима Сарајева у Бољаковом Потоку

Замјеник градоначелника Мирослав Живановић и вијећник у Градском вијећу Хасан Хоџић данас су у име Града Сарајева одали почаст и положили цвијеће на мјесно гробље у Бољаковом Потоку гдје је прије 19 година у вријеме џеназе, од испаљене агресорске гранате, убијено девет наших суграђана, док их је 20 теже и лакше рањено. Тог кобног дана убијени су: Асим Цврк, Мехо Чакарић, Алија Чаушевић, Имшир Керла, Мустафа Карајчић, Ибрахим Шеховић, Рамо Вељан и двије неидентифициране мушке особе.

Живановић поздравио учеснике радионице чији су домаћини омбудсмени за људска права БиХ

Замјеник градоначелника Мирослав Живановић у име Града Сарајева поздравио је учеснике радионице, која се у организацији Инсититуције омбудсмена за људска права Босне и Херцеговине одржава 28. и 29. септембра у Сарајеву. Радионица о теми „Улога националних механизама за људска права у заштити од свих облика дискриминације“ одржава се у оквиру Peer-to-Peer II Пројекта Савјета Европе 2010.-2012.

Федерално министарство културе и спорта подржало кандидатуру Сарајева за Европску пријестолницу културе 2014.

Министар културе и спорта Федерације БиХ Салмир Каплан упутио је Граду Сарајеву писмо подршке кандидатури за Европску пријестолницу културе 2014. године. „Номинација Сарајева је прилика за слање важног сигнала и подсјећање на мултиетнички карактер Града и државе БиХ. Као стјециште различитих традиција, Сарајево је град који својим грађанима и гостима несебично даје креативну енергију чинећи га јединственим промотором културне различитости и међукултуралног дијалога. То је град богатог културно-историјског наслијеђа који на јединствен начин представља раскрсницу култура и примјер европског интеркултурализма.

Одржана 32. сједница Градског вијећа Града Сарајева

Одржана је 32. сједница Градског вијећа Града Сарајева којом је предсједавао предсједавајући Градског вијећа прим. др. Жељко Лер. Градски вијећници су усвојили Одлуку о разрјешењу члана радних тијела Градског вијећа Града Сарајева Алмедина Миладина. Због престанка мандата градског вијећника, Алмедин Миладин разрјешава се дужности члана Комисије за питања младих и члана Одбора за локално пословање и туризам, те предсједавајућег Комисије за односе са вјерским заједницама и црквама, а на његово мјесто именован је Ризах Авдић. Вијеће је донијело Одлуку о усвајању Регулационог плана „Логавина“ са Одлуком о провођењу Регулационог плана „Логавина“.