U Sarajevu otkriven Spomenik mira

Na sarajevskom groblju Vlakovo danas je otkriven Spomenik mira, spomenik podignut svim žrtvama poginulim u BiH u proteklim ratovima, kao i poginulim pripadnicima mirovnih misija u BiH. Spomenik su otkrili premijer Kantona Sarajevo Fikret Musić i predsjednica Asocijacije značajnih grobalja u Europi Lidija Pliberšek. "Ovaj je spomenik posvećen svim poginulim u oslobodilačkim ratovima u BiH, ali i poginulim predstavnicima međunarodne zajednice. Zadovoljstvo je danas biti građanin Sarajeva, otvoriti ovaj spomenik i prenijeti poruku mira budućim generacijama", rekao je Musić. Gradonačelnik Grada Sarajeva Alija Behmen izjavio je kako je spomenik izgrađen u spomen svih koji su poginuli kako bi Bosna i Hercegovina danas živjela u miru. "Spomenik mira predstavlja temelj za sjećanje i povijest oslobođenu ideologije", istaknuo je Behmen.

Potpora Maribora Sarajevu u kandidaturi za Europsku prijestolnicu kulture 2014. godine

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen sa zamjenicima Miroslavom Živanovićem i Igorom Kamočajijem primio je danas Franca Kanglera, gradonačelnika Maribora, i ravnateljicu Pogrebnog poduzeća Maribor i dopredsjednicu Udruge značajnih grobalja u Europi (ASCE) Lidiju Pliberšek, u pratnji ravnatelja KJKP „Pokop“ Nuke Grebovića. Izaslanstvo Maribora u posjetu je našem gradu povodom današnje ceremonije otvorenja Spomenika mira na groblju Vlakovo, koji se podiže svim žrtvama poginulim u BiH u proteklim ratovima, kao i poginulim pripadnicima mirovnih misija u BiH.  Gradnja Spomenika mira međunarodni je projekt, koji je nakon Maribora izgrađen i u Sarajevu.

33. sjednica Gradskoga vijeća Grada Sarajeva

Na temelju članka 35. stavak 1.b. Poslovnika Gradskoga vijeća Grada Sarajeva (“Službene novine Kantona Sarajevo”, broj 28/09), sazivam 33. sjednicu Gradskoga vijeća Grada Sarajeva koja će se održati  u utorak 25. 10.  2011. godine u 10.00 sati,  u objektu  Grada Sarajeva – Ovalna sala Gradskoga vijeća, ulica Hamdije Kreševljakovića br. 3/1. Uz poziv za sjednicu dostavlja se i Zapisnik o radu 32. sjednice Gradskoga vijeća Grada Sarajeva održane 27. 09. 2011. godine. Za sjednicu predlažem sljedeći DNEVNI RED: