У Сарајеву откривен Споменик мира

На сарајевском гробљу Влаково данас је откривен Споменик мира, споменик подигнут свим жртвама погинулим у БиХ у протеклим ратовима, као и погинулим припадницима мировних мисија у БиХ. Споменик су открили премијер Кантона Сарајево Фикрет Мусић и предсједница Асоцијације значајних гробаља у Европи Лидија Плибершек. "Овај споменик је посвећен свим погинулим у ослободилачким ратовима у БиХ, али и погинулим представницима међународне заједнице. Задовољство је данас бити грађанин Сарајева, отворити овај споменик и пренијети поруку мира будућим генерацијама", рекао је Мусић. Градоначелник Града Сарајева Алија Бехмен изјавио је да је споменик изграђен у спомен свих који су погинули да би Босна и Херцеговина данас живјела у миру. "Споменик мира представља темељ за сјећање и историју ослобођену идеологије", истакнуо је Бехмен.

Подршка Марибора Сарајеву у кандидатури за Европску пријестолницу културе 2014. године

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен са замјеницима Мирославом Живановићем и Игором Камочајијем примио је данас Франца Канглера, градоначелника Марибора, и директорицу Погребног предузећа Марибор и допредсједницу Удружења значајних гробаља у Европи (АСЦЕ) Лидију Плибершек, у пратњи директора КЈКП „Покоп“ Нуке Гребовића. Делегација Марибора је у посјети нашем граду поводом данашње церемоније отворења Споменика мира на гробљу Влаково, који се подиже свим жртвама погинулим у БиХ у протеклим ратовима, као и погинулим припадницима мировних мисија у БиХ.  Градња Споменика мира је међународни пројекат, који је након Марибора изграђен и у Сарајеву.

33. сједницa Градског вијећа Града Сарајева

На основу члана 35. став 1.б. Пословника Градског вијећа Града Сарајева (“Службене новине Кантона Сарајево”, број 28/09), сазивам 33. сједницу Градског вијећа Града Сарајева koja ћe ce у уторак 25. 10.  2011. године у 10.00 часова,  у објекту  Града Сарајева – Овална сала Градског вијећа, улица Хамдије Крешевљаковића бр. 3/1. Уз позив за сједницу доставља се и Записник о раду 32. сједнице Градског вијећа Града Сарајева одржане 27. 09. 2011. године. За сједницу предлажем сљедећи ДНЕВНИ РЕД: