Održana 33. sjednica Gradskoga vijeća Grada Sarajeva

Održana je 33. sjednica Gradskoga vijeća Grada Sarajeva, kojom je predsjedao Željko Ler. Na prijedlog vijećnika Seada Srne, Gradsko vijeće Grada Sarajeva minutom šutnje odalo je počast poginulima u razornome zemljotresu u Turskoj. Vijećnici su primili k znanju Obavijest o prestanku mandata vijećnice Ane Baltić zbog sukoba interesa Odlukom Središnjeg izbornog povjerenstva. Gradsko vjeće usvojilo je Odluku o  razrješenju člana Odbora za proračun i financije, stalnog radnog tijela Gradskoga vijeća Grada Sarajeva, Almira Gredića iz BPS-Sefer Halilović. Na njegovo mjesto Gradsko vijeće imenovalo je Hamzu Čekića, također iz stranke BPS-Sefer Halilović. Vijećnici Grada Sarajeva usvojili su Odluku o uspostavi suradnje između Grada Sarajeva i Regije Toskana. Ovom se odlukom uspostavlja suradnja u okviru partnerstva između Kantona Sarajevo, Grada Sarajeva, Općine Star Grad Sarajevo i italijanske Regije Toskana.

Održana prezentacija studije Neformalno obrazovanje mladih u BiH

„Obrazovanje mladih suštinska je zadaća svakog civiliziranog društva“, istaknuo je između ostalog gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen prilikom današnje prezentacije studije „Neformalno obrazovanje mladih u BiH“ koju je Grad Sarajevo izradio zajedno s Njemačkom udrugom za međunarodnu suradnju GiZ. Zamjenik gradonačelnika Miroslav Živanović naglasio je kako neformalno obrazovanje (NFO) za njega ima posebnu vrijednost i značaj te dodao kako je ovo samo jedna od konkretnih akcija ka poboljšanju NFO-a u BiH.

Očekuje se da će do 2014. godine u potpunosti biti završena obnova Vijećnice

Vijećnici Gradskoga vijeća Grada Sarajeva primili su k znanju Izvješće o provedenim aktivnostima na realizaciji Projekta obnove Vijećnice, koji se odnosi na izvještajno razdoblje od listopada 2010. do rujna ove godine. Kako je kazala Vildana Jakić, koordinatorica na Projektu obnove Vijećnice u Gradskoj upravi Grada Sarajeva, u tom su razdoblju završeni svi betonski i zidarski radovi unutar objekta, ali i restauracija kamenih cvjetova na cijelom objektu.