Одржана 33. сједница Градског вијећа Града Сарајева

Одржана је 33. сједница Градског вијећа Града Сарајева, којом је предсједавао Жељко Лер. На приједлог вијећника Сеада Срне, Градско вијеће Града Сарајева минутом шутње одало је почаст погинулима у разорном земљотресу у Турској. Вијећници су примили к знању Обавјештење о престанку мандата вијећнице Ане Балтић због сукоба интереса Одлуком Централне изборне комисије.Градско вјеће је усвојило Одлуку о  разрјешењу члана Одбора за буџет и финансије, сталног радног тијела Градског вијећа Града Сарајева, Алмира Гредића из БПС-Сефер Халиловић. На његово мјесто Градско вијеће је именовало Хамзу Чекића, такође из странке БПС-Сефер Халиловић.Вијећници Града Сарајева су усвојили Одлуку о успостављању сарадње између Града Сарајева и Регије Тоскана. Овом одлуком успоставља се сарадња у оквиру партнерства између Кантона Сарајево, Града Сарајева, Општине Стар Град Сарајево и италијанске Регије Тоскана.

Одржана презентација студије Неформално образовање младих у БиХ

„Образовање младих је суштински задатак сваког цивилизованог друштва“, истакнуо је између осталог градоначелник Сарајева Алија Бехмен приликом данашње презентације студије „Неформално образовање младих у БиХ“ коју је Град Сарајево израдио заједно са Њемачким удружењем за међународну сарадњу ГиЗ. Замјеник градоначелника Мирослав Живановић је нагласио да неформално образовање (НФО) за њега има посебну вриједност и значај те додао да је ово само једна од конкретних акција ка побољшању НФО-а у БиХ.

Очекује се да ће до 2014. године у потпуности бити завршена обнова Вијећнице

Вијећници Градског вијећа Града Сарајева примили су к знању Извјештај о проведеним активностима на реализацији Пројекта обнове Вијећнице, који се односи на извјештајни период од октобра 2010. до септембра ове године. Како је казала Вилдана Јакић, координаторица на Пројекту обнове Вијећнице у Градској управи Града Сарајева, у том периоду су завршени сви бетонски и зидарски радови унутар објекта, али и рестаурација камених цвјетова на цијелом објекту.