Sarajevo i Friedrichshafen naredne godine obilježavaju 40 godina pobratimstva

U utorak 01.11.2011. godine u 14.00 sati, zamjenik gradonačelnika Sarajeva Miroslav Živanović upriličit će prijem za zamjenika gradonačelnika Friedrichshafena Petera Hauswalda i skupinu od 15 građana i građanki ovoga njemačkog pobratimskog grada. Tom će se prigodom razgovarati o aktivnostima koje će se voditi u cilju 40 godina pobratimstva koje će se obilježiti naredne godine. Naime, ova dva grada svoje prijateljske i partnerske veze ozvaničili su potpisivanjem Povelje o bratimljenju 16. lipnja 1972. u Friedrichshafenu, a 19. rujna iduće godine u Sarajevu.

Gradonačelnik Sarajeva najoštrije osuđuje teroristički napad na Veleposlanstvo SAD-a u Sarajevu

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen najoštrije osuđuje današnji teroristički napad na Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu. Taj čin gradonačelnik smatra napadom na državu Bosnu i Hercegovinu, na njezine dokazane prijatelje kakve su Sjedinjene Američke Države, ali i napadom na glavni grad Sarajevo, što se neće tolerirati. Gradonačelnik Behmen izražava potporu američkom veleposlaniku Patricku Moonu i osoblju Veleposlanstva SAD u Sarajevu. Gradonačelnik čestita policiji na učinkovitom djelovanju tijekom akcije hvatanja i privođenja napadača. Također čestita i hrabrim građanima koji su pomogli ozlijeđenom policajcu.

Gradonačelnik Behmen primio organizatore i sudionike 4. međunarodnog turnira u bilijaru „Coloseum Sarajevo Open 2011“

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen sa zamjenikom Miroslavom Živanovićem primio je danas organizatore i sudionike 4. međunarodnog turnira u bilijaru „Coloseum Sarajevo Open 2011“, koji se održava ovoga vikenda u hotelu „Radon Plaza“. „Grad Sarajevo počašćen je što je domaćin ovako renomiranom natjecanju, na kojem sudjeluju danas najbolji igrači bilijara. Održavanje ovoga turnira trebamo doživjeti kao jedan vrhunski sportski festival, koji će doprinijeti afirmaciji ovoga sporta, posebice među mladima čije su aktivnosti jedna od glavnih preokupacija ove gradske administracije“ – kazao je Behmen i uputio iskrene čestitke organizatorima ove sportske manifestacije.

Gradonačelnik Behmen oštro osudio vandalski čin ispisivanja grafita uvredljivog sadržaja

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen najoštrije osuđuje vandalski čin nesavjesnog i neodgovornog pojedinca ili pojedinaca koji su ispisali grafit uvredljivog sadržaja u naselju Grbavica. Sarajevo je oduvijek njegovalo toleranciju i suživot, posebice u najtežim vremenima za ovaj grad te ovakvi i slični vandalski ispadi u ovome gradu nikada neće imati pogodno tlo. Gradonačelnik Behmen zalaže se za zaštitu ljudskih prava i sloboda svih građana Sarajeva bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost.

Održana 33. sjednica Gradskoga vijeća Grada Sarajeva

Održana je 33. sjednica Gradskoga vijeća Grada Sarajeva, kojom je predsjedao Željko Ler. Na prijedlog vijećnika Seada Srne, Gradsko vijeće Grada Sarajeva minutom šutnje odalo je počast poginulima u razornome zemljotresu u Turskoj. Vijećnici su primili k znanju Obavijest o prestanku mandata vijećnice Ane Baltić zbog sukoba interesa Odlukom Središnjeg izbornog povjerenstva. Gradsko vjeće usvojilo je Odluku o  razrješenju člana Odbora za proračun i financije, stalnog radnog tijela Gradskoga vijeća Grada Sarajeva, Almira Gredića iz BPS-Sefer Halilović. Na njegovo mjesto Gradsko vijeće imenovalo je Hamzu Čekića, također iz stranke BPS-Sefer Halilović. Vijećnici Grada Sarajeva usvojili su Odluku o uspostavi suradnje između Grada Sarajeva i Regije Toskana. Ovom se odlukom uspostavlja suradnja u okviru partnerstva između Kantona Sarajevo, Grada Sarajeva, Općine Star Grad Sarajevo i italijanske Regije Toskana.

Održana prezentacija studije Neformalno obrazovanje mladih u BiH

„Obrazovanje mladih suštinska je zadaća svakog civiliziranog društva“, istaknuo je između ostalog gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen prilikom današnje prezentacije studije „Neformalno obrazovanje mladih u BiH“ koju je Grad Sarajevo izradio zajedno s Njemačkom udrugom za međunarodnu suradnju GiZ. Zamjenik gradonačelnika Miroslav Živanović naglasio je kako neformalno obrazovanje (NFO) za njega ima posebnu vrijednost i značaj te dodao kako je ovo samo jedna od konkretnih akcija ka poboljšanju NFO-a u BiH.

Očekuje se da će do 2014. godine u potpunosti biti završena obnova Vijećnice

Vijećnici Gradskoga vijeća Grada Sarajeva primili su k znanju Izvješće o provedenim aktivnostima na realizaciji Projekta obnove Vijećnice, koji se odnosi na izvještajno razdoblje od listopada 2010. do rujna ove godine. Kako je kazala Vildana Jakić, koordinatorica na Projektu obnove Vijećnice u Gradskoj upravi Grada Sarajeva, u tom su razdoblju završeni svi betonski i zidarski radovi unutar objekta, ali i restauracija kamenih cvjetova na cijelom objektu.

Sutra prezentacija studije Neformalno obrazovanje mladih u BiH

U srijedu, 26.10. u 10.50 sati bit će upriličene zajedničke izjave za medije povodom prezentacije studije „Neformalno obrazovanje mladih u BiH“ koja je izrađena u suradnji s Njemačkom udrugom za međunarodnu suradnju GiZ. Nazočnima će se prije prezentacije studije obratiti zamjenik gradonačelnika Miroslav Živanović, autorica studije Lidija Pisker, te Rubeena Esmail (GiZ), a studiju će prezentirati Jasmin Bešić iz Instituta za razvoj mladih KULT. Nakon prezentacije studije predviđena je kraća diskusija o temi neformalne naobrazbe u BiH.

Grad Sarajevo i njegova djeca poručuju: Razvijajmo kulturu nenasilja!

Udruga „Humanitarna organizacija Altius“ realizira projekt razvijanja kulture nenasilja „Mi smo OK“ u  partnerstvu s UNDP-om, Gradom Sarajevom, Općinom Novi Grad, Kantonalnim centrom za socijalnu skrb i osnovnim školama s područja grada Sarajeva. Prema evidenciji JUKCSR u 2010. godini, nasilju u obitelji u Gradu Sarajevu izloženo je 496-ero djece do 18 godina. Ovaj je broj mnogo veći, jer se samo ekstremni slučajevi prijavljuju. Velika je vjerojatnoća da će djeca koja rastu u nasilju biti nasilna ili žrtve nasilja jer taj jezik uče od rođenja.