У понедјељак прес конференција поводом организације Јавног дочека Нове 2012. године у Сарајеву

У понедјељак, 5.12.2011. у 13.00 часова одржаће се прес конференција поводом Јавног дочека Нове 2012. године у Сарајеву у организацији Града Сарајева и партнера. На прес конференцији ће чланови Извршног одбора за припрему и организацију Јавног дочека Нове 2012. године у граду Сарајеву представити слоган, идејно рјешење и локације манифестације. На прес конференцији ће такође бити представљен Сарајево Холидеј Маркет који се ове године први пут организује у нашем граду, а чији су организатори Град Сарајево, Фондација Сарајево Навигатор и Удружење „Зона унапријеђеног пословања Башчаршија“.

Свечана церемонија постављања реплике згошћанског стећка

У понедјељак, 05.12.2011. у 12.00 часова, одржаће се свечана церемонија постављања реплике згошћанског стећка – сљемењака на платоу испред зграде заједничких институција БиХ (Трг БиХ 1). Проф. др. Алија Бехмен, градоначелник Сарајева, који је финансијски подржао овај пројекат, те члан Комисије за очување националних споменика БиХ историчар проф. др. Дубравко Ловреновић, један од најбољих познавалаца феномена стећак, пригодним говором обратиће се дипломатском кору, представницима свих нивоа власти у земљи, те јавним и културним радницима града.

Одржана 34. сједница

Одржана је 34. сједница Градског вијећа Града Сарајева којом је предсједавао предсједавајући Градског вијећа прим. др. Жељко Лер. Прије усвајања дневног реда предсједавајући Вијећа обратио се отвореним писмом градоначелника са одлуком да се период од 25.11. до 10.12. 2011. године прогласи периодом 16 дана активизма против родног насиља  у граду  Сарајеву. Овим писмом је градоначелник позвао све грађанке и грађане, организације и институције власти на свим нивоима да уложе заједничке напоре да би указали на проблем, а потом и уклонили све врсте насиља.

Потписан Споразум о сарадњи између Града Сарајева и Фондације Мозаик

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен и директор Фондације Мозаик Зоран Пуљић данас су у Градској управи потписали Споразум о сарадњи између Града Сарајева и Фондације Мозаик на пројекту “The Crossroads to Stay” (Сарајево на раскршћу свијета). Поред креирања културних туристичких рута, промоције културно-историјске баштине, јачања капацитета како запосленика културних институција, тако и градских туристичких водича овај пројект ће допринијети унапређењу развојних капацитета институција да би одговориле изазовима јачања и хармонизације туристичке понуде главног града Босне и Херцеговине.