Семинар за чланове едукаторских тимова градских основних школа

У сриједу, 14.12.2011. године у 12.00 часова, у Овалној сали Градског вијећа биће одржан први семинар за чланове едукаторских тимова градских основних школа  који ће радити на увођењу садржаја о здравој исхрани и одговарајућој физичкој активности дјеце у ваннаставне активности. Програм и план обуке су  израђени у сарадњи са стручним тимом Завода за јавно здравство Федерације БиХ и обухваћа садржаје о важности усвајања одговарајућих прехрамбених навика код  ученика, те активног и здравог животног стила.

Вечерас из Швajцарске стиже други конвој са преосталом опремом за Требевићку жичару

Вечерас у касним ноћним часовима у Сарајево стиже други конвој са преосталом опремом за Требевићку жичару. Конвој који се састоји од 18 камиона, а у којем се налазе дијелови демонтиране жичаре, кренуо је јуче у јутарњим часовима из швајцарског Гречена. О овом је градоначелника Сарајева Алију Бехмена обавијестио амбасадор Швајцарске у БиХ Њ.Е. Андре Шалер на данашњем састанку у Градској управи представника Града, Агенције СЕРДА и Швајцарске амбасаде у БиХ. Транспорт дијелова жичаре из Гречена одвија се уз помоћ швајцарске војске, а када конвој стигне, дијелови жичаре биће ускладиштени у ЕУФОР-овој бази у Бутмиру. Први конвој стигао је у Сарајево 15. новембра.

ОК БИХ 20. годишњицу постојања обиљежиће пројектима значајним и за Град Сарајево и за државу БиХ

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен са замјеником Мирославом Живановићем и секретаром Градске управе Милорадом Којовићем примио је данас Изета Рађу и Саида Фазлагића, предсједника и генералног секретара Олимпијског комитета БиХ. Учесници данашњег сусрета исказали су задовољство што је Сарајево и Источно Сарајево једини преостали кандидат за организацију Зимског европског олимпијског фестивала младих (EYOWF) 2017. године. Презентација кандидатуре бх. олимпијских градова биће одржана у децембру 2012. године на Генералној скупштини Европског олимпијског комитета у Израелу, када би требало и званично да буде потврђено да ће EYOWF 2017. бити одржан у БиХ.