На Тргу ослобођења у Сарајеву ће од 15. децембра 2011. до 15. јануара 2012. бити одржан први Кока-Кола Сарајево Холидеј Маркет

Радови на конструкцији Кока-Кола Сарајево Холидеј Маркета ускоро ће бити завршени. У међувремену грађани могу да уживају у прекрасној празничној декорацији за коју су се побринули радници КЈКП Парк у сарадњи са члановима тима Кока-Кола Сарајево Холидеј Маркета. Дрвеће на Тргу ослобођења – Алија Изетбеговић украшено је најљепшим свијетлећим декорацијама, као и свака од постављених 25 кућица, укључујући и кућицу Дједа Мраза, док ће јелка висока десет метара са украсима посебно креираним у домаћој фирми БХ Крафтс посебно заблистати.

Сутра друга прес конференција поводом организације Јавног дочека Нове 2012. године у Сарајеву

У четвртак, 15.12.2011. у 12.00 часова одржаће се прес конференција поводом Јавног дочека Нове 2012. године у Сарајеву у организацији Града Сарајева и партнера. На прес конференцији ће чланови Извршног одбора за припрему и организацију програма дочека Нове 2012. године у граду Сарајеву представити програм и учеснике програма. Такође ће бити представљен и програм Кока-Кола Сарајево Холидеј Маркета који почиње 15.12.2011. и трајаће до 15.01.2012. године, а чији су организатори Фондација Сарајево Навигатор и Удружење „Зона унапријеђеног пословања Башчаршија“ а суорганизатор Град Сарајево.

Стигао други конвој из Швајцарске са преосталом опремом за Требевићку жичару

Други конвој из Швајцарске са преосталом опремом за Требевићку жичару који је кренуо у понедјељак ујутро из швајцарског Гречена стигао је синоћ око поноћи у ЕУФОР-ову базу у Бутмиру. Конвој су дочекали амбасадор Швајцарске у БиХ Њ.Е. Андре Шалер и замјеник градоначелника Сарајева Игор Камочаји. Иако је било планирано да се опрема демонтиране жичаре из Швајцарске у Сарајево транспортује у четири конвоја, одлучено је да се искористе повољни временски услови без јаких сњежних падавина и комплетна опрема транспортује у два нешто већа конвоја. Опрема за жичару биће ускладиштена у ЕУФОР-овој бази у Бутмиру.

Одржана прва радионица за обуку едукаторских тимова о здравој исхрани и одговарајућој физичкој активности основаца

У организацији Града Сарајева данас је одржана прва у низу од четири радионице обуке за школске едукаторске тимове, који ће радити на увођењу садржаја о здравој исхрани и одговарајућој физичкој активности дјеце у ваннаставне активности. Едукаторске тимове чине наставници (културе живљења и физичког васпитања) и запосленици преко 40 основних школа са подручја четири градске општине, који би требало да се на часовима разредне заједнице и родитељским састанцима организовано информишу о важности усвајања одговарајућих прехрамбених навика код ученика, те активног и здравог животног стила. То је веома важно с обзиром на алармантне податке из Студије коју је израдио Кантонални завод за јавно здравство да је 15 посто школске дјеце са повећаном тјелесном тежином, а једна четвртина избјегава часове физичког васпитања!?