Сутра прес конференција поводом концерта „Божић уз тамбурице“

У петак, 16.12.2011. године у 10.00 часова, биће уприличена прес конференција поводом одржавања концерта „Божић уз тамбурице“ који организује Удружење грађана „Ноте“ у сарадњи са Амбасадом Републике Хрватске и Матице Хрватске Сарајево, а чији је Град Сарајево један од покровитеља. На прес конференцији присутним ће се обратити градоначелник Сарајева Алија Бехмен, амбасадор Хрватске у БиХ Њ.Е.Тончи Станичић те предсједница Удружења „Ноте“ Катарина Кикић.

Представљен Програм и учесници Јавног дочека Нове 2012. године у Сарајева

„Град Сарајево са својим партнерима припремио је квалитетан и врхунски програм дочека Нове 2012. године, који ће бити сигурно један од најбољих и најатрактивнијих у читавом региону“, истакнуо је замјеник градоначелника и предсједник ИО за припрему и организацију програма Игор Камочаји на данас одржаној другој прес конференцији  у Градској управи. Додао је да Град Сарајево заједно са бројним партнерима а прије свега градским општинама (Стари Град, Центар, Ново Сарајево и Нови Град), Кантоном Сарајево и Туристичком заједницом КС организује Јавни дочек Нове 2012. године под слоганом „Желим да ти кажем шта сањам“. „Ове године имамо бољи и садржајнији програм дочека Нове године мада се средства, која је Град Сарајево заједно са партнерима утрошио у овогодишњи дочек, нису повећавала. Дакле, остала су на истом нивоу као лани. С тим да морам да напоменем да имамо велики број спонзора из приватног сектора који су на различите начине одлучили да нам помогну у организацији“, истакнуо је Камочаји.

Са циљем промоције Јавног дочека Нове 2012. године у Сарајеву отворена Фејсбук и Твитер страница под називом “Година снова”

Промоција  Јавног дочека Нове 2012. године  у Сарајеву под називом “Желим да ти кажем шта сањам” први пут у региону биће промовисана уз активно учешће локалних и регионалних Интернет портала, микро блог алата (Твитер) и друштвених мрежа (Facebook.com). Денис Заимовић, шеф Одјељења за односе са јавношћу Града Сарајева и члан ИО за припрему и организацију Програма дочека Нове 2012. године, истакнуо је да је у сарадњи са фирмом Httpool, локалним лидером на пољу Интернет оглашавања, креирана посебна Фејсбук страница под називом “Година снова” на адреси http://www.facebook.com/GodinaSnova.

Свечано отворен Кока-Кола Сарајево Холидеј Маркет

Први Кока-Кола Сарајево Холидеј Маркет свечано је отворен у четвртак навече на Тргу ослобођења у Сарајеву. Циљ сајамске манифестације је враћање зимске атмосфере олимпијском граду Сарајеву те употпуњавање зимских туристичких понуда. Празничку декорацију за грађане Сарајева припремили су радници КЈКП Парк у сарадњи са члановима тима Кока-Кола Сарајево Холидеј Маркета. У ту сврху дрвеће на Тргу ослобођења-Алија Изетбеговић, 25 кућица, укључујући и кућицу Дједа Мраза, украшено је свијетлећим декорацијама. Високу јелку од десет метара припремила је босанкохерцеговачка фирма БХ Крафтс, а свечано су је упалили градоначелник Града Сарајева Алија Бехмен и шеф УСАИД-ове мисије у БиХ Алан Рид.