Сутра комеморативна сједница поводом смрти бившег градоначелника Васе Радића

У сриједу, 21.12.2011. године у 14.30 часова, у просторијама Комеморативног центра „Баре“, одржаће се комеморативна сједница поводом смрти бившег градоначелника Сарајева Васе Радића. На овом скупу ће се у име Града Сарајева обратити градоначелник Алија Бехмен, у име Клуба ранијих градоначелника и САБНОР-а БиХ Јурај Мартиновић, те представници ФК Сарајево.

Градоначелник Бехмен упутио писмо саучешћа породици Радић

Поводом смрти бившег градоначелника Сарајева Васе Радића градоначелник Алија Бехмен је упутио писмо саучешћа породици Радић. „Молим вас да у име града Сарајева и у моје лично име примите изразе најискренијег саучешћа. Сарајево, а и Босна и Херцеговина су изгубили чувеног антифашисту и борца НОР-а 1941. године, бившег граоначелника Сарајева. Поносни смо што је  свој друштвени и културни ангажман остварио у Сарајеву. Била нам је част да имамо тако угледног суграђанина какав је био поштовани Васо Радић. У данима који предстоје желим вам мир и утјеху у сазнању да сјећање на поштованог и драгог Васу остаје да живи у срцима његових и ваших пријатеља и поштовалаца“, наводи се у писму саучешћа градоначелника Бехмена.

Градоначелник Алија Бехмен честитао Хануку

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен честитао је свим Јеврејима у Сарајеву и Босни и Херцеговини Хануку, празник свјетла. Тим поводом градоначелник је упутио писма са честиткама и предсједнику Јеврејске општине у Сарајеву Борису Кожемјакину и предсједнику Јеврејске заједнице у Босни и Херцеговини Јакобу Финцију. „Свим Јеврејима Сарајева и Босне и Херцеговине упућујем најсрдачније честитке у поводу Хануке, празника свјетла којим славите поновно посвећење јерузалемског Храма, са искреним жељама да га проведете у спокоју и радости. Ханука лесимха!“, наводи се у честитци градоначелника Бехмена.