Градоначелник примио делегацију XXVIII интернационалног фестивала Сарајево “Сарајевска зима 2012”

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен са секретаром Градске управе Милорадом Којовићем примио је данас у Градској управи делегацију XXVIII интернационалног фестивала Сарајево “Сарајевска зима 2012”, директора Ибрахима Спахића, сликара Едина Нуманкадића и режисера Неџада Беговића. Градоначелник Бехмен поздравио је мисију Интернационалног фестивала “Сарајевска зима“ на промоцији Сарајева као културног центра Европе, те додао како програм XXVIII фестивала заслужује посебну пажњу.

35. cjeдницa Градског вијећа Града Сарајева

На основу члана 35. став 1.б. Пословника Градског вијећа Града Сарајева (“Службене новине Кантона Сарајево”, број 28/09),сазивам 35. cjeдницу Градског вијећа Града Сарајева koja ћe ce одржаtи у уторак 27. 12. 2011. године у 10.00 часова,  у објекту  Града Сарајева – Овална сала Градског вијећа, улица Хамдије Крешевљаковића бр. 3/1. Уз позив за сједницу доставља се и Записник о раду 34. сједнице Градског вијећа Града Сарајева одржане 01. 12.2011. године. За сједницу предлажем сљедећи ДНЕВНИ РЕД:

Подјела новогодишњих пакетића

У поводу новогодишњих празника замјеник градоначелника Сарајева Игор Камочаји ће у уторак 27.12.2011.године посјетити: у 10.00 часова Педијатријску клинику (ул. Болничка бр. 25), у 11.00 часова Удружење параплегичара и обољелих од дјечје парализе (ул. Грбавичка бр. 6) и том приликом дјеци ових установа уручити пакетиће.

У Међународном центру за дјецу и омладину одржана представа „Весели час“

У Међународном центру за дјецу и омладину 24.12.2011. у 17 часова одржан је Дјечји програм у оквиру Јавног дочека Нове 2012. године у организацији Града Сарајева и партнера. Одржана је представа „Весели час“ у продукцији Удружења „Студио сцена“, које чине академски глумци, те Дјечјег хора „Сунцокрети“. Поред дјеце из основних школа са подручја општине Ново Сарајево, дјечји програм су пратила и дјеца из Центра „Владимир Назор“ и НВО Алтруиста „Свјетло“. Са дјецом су се током и послије представе дружиле дједа мразице које су дјеци дијелиле пакетиће.

Градоначeлник Бехмен одржао традиционални новогодишњи прес

На данас одржаној традиционалној новогодишњој прес конференцији градоначелник Сарајева Алија Бехмен са секретаром Градске управе Милорадом Којовићем осврнуо се на активности и пројекте Града Сарајева у 2011. и представио планове и пројекте Града за 2012. годину. „У односу на планирани Буџет у 2011. години, Ребалансом буџета дошло је до његовог смањења за 27,98% или cca 6 милиона КМ. И поред те забрињавајуће чињенице ипак смо се трудили а и, увјерен сам, доста тога учинили да одговоримо на потребе и побољшамо квалитет живота наших грађанки и грађана”, истакнуо је Бехмен. И поред неповољних економских кретања у друштву, Град је успио, наставио је Бехмен, да одржи властите капиталне пројекте, које реализује у континуитету од 2009. године.