Одржана 35. сједница Градског вијећа Града Сарајева

Одржана је 35. сједница Градског вијећа Града Сарајева којом је предсједавао предсједавајући Градског вијећа прим. др. Жељко Лер. Вијећници Градског вијећа усвојили су Одлуку о разрјешењу чланова радних тијела Градског вијећа Града Сарајева, те Одлуку о избору чланова радних тијела Градског вијећа Града Сарајева. На сједници је усвојен Програма рада Градског вијећа Града Сарајева за 2012. годину. Програм рада Градског вијећа је урађен на основу статутарних, законских и обавеза произашлих из градских прописа и других аката, а на приједлог субјеката којима је захтјев за предлагање тема био упућен. Градско вијеће ће током сљедеће године приступити изради нових планова, провјерити приједлоге рјешења путем јавних расправа о нацртима планова или донијети регулационе планове за одређене обухвате.

Замјеник градоначелника Камочаји отворио изложбу \\\”Мали формат 2011“ у галерији „Роман Петровић“

Замјеник градоначелника Сарајева Игор Камочаји вечерас је отворио изложбу "Мали формат 2011“ у галерији „Роман Петровић“, истакнувши у свом пригодном обраћању да ће „ова изложба сигурно употпунити садржај у граду Сарајеву који имамо током овогодишњих празника“. Међу двадесетак аутора, чланова УЛУБиХ-а, који су се представили на овој изложби, Амер Бакшић је овогодишњи добитник награде "Роман Петровић" за најбоље ликовно остварење под називом "Демо микс-медиа". Уз плакету, добитнику награде биће омогућено да у 2012. години у галерији „Роман Петровић“ приреди своју самосталну изложбу у продукцији УЛУБиХ.

Сутра трећа прес конференција поводом организације Јавног дочека Нове 2012. године у Сарајеву

У четвртак, 29.12.2011. у 12.00 часова одржаће се трећа прес конференција поводом Јавног дочека Нове 2012. године у Сарајеву у организацији Града Сарајева. На прес конференцији ће чланови Извршног одбора за припрему и организацију Јавног дочека Нове 2012. године у граду Сарајеву новинаре упознати са завршним припремама за Централни програм пред ББИ центром, а биће представљени преостали извођачи Централног програма. На прес конференцији биће проглашени побједници у наградној игри која се реализује путем Фејсбук и Твитер странице Година снова.

Представа „Весели час“ сутра у Босанском културном центру

У четвртак 29.12.2011. године у 17.00 часова у Босанском културном центру одржаће се представа „Весели час“ у склопу Дјечјег програма Јавног дочека Нове 2012. Представу „Весели час“ изводе академски глумци Удружења „Студио сцена“ са Дјечјим хором „Сунцокрети“. С обзиром да је Дјечји програм, између осталог, намијењен и установама на подручју града које се брину о дјеци без родитељског старања и дјеци са посебним потребама, у Босанском културном центру присутна ће бити дјеца Дјечјег дома „Бјелаве“, Дјечјег дома „Египат“, Завода „Мједеница“, Удружења „Алтиус“ и дјеца Удружења „Просперитет Рома“.
Са дјецом ће се током и послије представе дружити Дједа Мраз, те ће им бити подијељени  новогодишњи пакетићи.

Замјеник градоначелника Живановић подијелио новогодишње пакетиће дјеци у Удружењу слијепих, Центру за слушну и говорну рехабилитацију те Удружењу обољелих од дјечје церебралне парализе

Замјеник градоначелника Мирослав Живановић обишао је данас Удружење слијепих, Центар за слушну и говорну рехабилитацију те Удружење обољелих од дјечје церебралне парализе те дјеци подијелио новогодишње пакетиће. Замјеник градоначелника Живановић је нагласио да је подјела пакетића постала традиција те изразио задовољство што се на овај начин дјеци могу уљепшати новогодишњи празници. Приликом ових посјета замјеника градоначелника, дјеца у овим установама су припремила и извела пригодан програм.