Све спремно за Јавни дочек Нове 2012. године

„Све припреме Јавног дочека Нове 2012. године у организацији Града Сарајева, Кантона Сарајево, четири градске општине и Туристичке заједнице КС увели смо у завршну фазу. Дјечји програм већ смо организовали у Међународном центру за дјецу и омладину у Новом Сарајеву и у Мултимедијалној сали Општине Нови Град, а данас у 17 часова и у БКЦ-у. Желим још једном да вас подсјетим да Дјечји програм чине представа "Весели час", дружење са Дједа Мразом и подјела новогодишњих пакетића. Реакције родитеља и дјеце су више него позитивне и чини нам задовољство што ће овогодишњи дјечји програм погледати 1.650 малишана, за разлику од прошлогодишњег када је овај програм пратило близу њих 300“, рекао је Игор Камочаји, замјеник градоначелника и предсједник ИО за за организацију и припрему Јавног дочека Нове 2012. године на данашњој прес конференцији у Градској управи.

Импресивни резултати Интернет промоције Јавног дочека Нове 2012. године

У склопу организованих активности промоције Јавног дочека Нове 2012. године у Сарајеву, на Интернету, уз сарадњу са локалним и регионалним Интернет медијима, покренуте су и странице на најпопуларнијој друштвеној мрежи – Facebook.com (http://www.facebook.com/GodinaSnova) и мирко-блог алату Twitter.com (http://www.twitter.com/GodinaSnova). Дубравко Грубишић, директор Httpool д.о.о., партнера Града Сарајева у Интернет промоцији Јавног дочека Нове 2012., на данас одржаној прес конференцији у Градској управи, истакнуо је: „Фејсбук страница је у протеклих 14 дана, колико је активна, окупила више од 4.000 пријатеља, који су активно учествовали и учествују у комуникацији са нашим ПР тимом, одговарају на постављена питања и добивају конкретне информације о дочеку на најбржи могући начин“.

Челници Кантона, Града и општина потписали Споразум о суфинансирању унајмљивања склоништа/азила за животиње

Министри привреде и просторног уређења и заштите околиша Кантона Сарајево Русмир Сендић и Абид Јусић, градоначелник Сарајева Алија Бехмен, те начелници и представници општина у Кантону Сарајево потписали су данас Споразум о суфинансирању унајмљивања склоништа/азила за животиње у Прачи.
Како је најављено на прес конференцији, организованој овим поводом, планирано је да се у наредна два мјесеца стекну основни услови којим ће склониште за око 500 паса луталица бити стављено у функцију. Општина Прача обезбиједиће локацију, неопходну документацију и новац за градњу објекта, док ће Кантон и општине издвојити новац за изнајмљивање и одржавање склоништа. За ову намјену у 2012. години потребно је издвојити 942.000,00 КМ, а све појединости ће бити прецизиране уговором који ће споразумне стране потписати почетком марта наредне године, када је и планирано стављање објекта у функцију.

Градоначелник Бехмен: крајње вријеме да се правно ријеши статус седам бх. културних и научних институција

Након затварања Умјетничке галерије БиХ и најављеног затварања Земаљског музеја БиХ и Историјског музеја БиХ, градоначелник Сарајева Алија Бехмен изражава отворено негодовање ситуацијом у коју су доведене институције културе од државног значаја. Затварање ових културних драгуља негативно се рефлектује на имиџ државе Босне и Херцеговине а тиме и на имиџ њеног главног града. Стога градоначелник Сарајева сматра да је крајње вријеме да се правно ријеши статус ових седам бх. културних и научних институција, а тиме и њихово финансирање, што је сугерисано и на посљедњим двјема сједницама Градског вијећа Града Сарајева.