Grad Sarajevo s partnerima priredio kvalitetan i vrhunski program Javnoga dočeka Nove 2012. godine

Nekoliko tisuća građana Sarajeva i turista iz cijeloga regiona pa i šire ispratilo je staru i dočekalo Novu 2012. godinu na trgu ispred BBI centra, uz poznate hitove bendova: Futavci, Emir & Frozen Camels, Letu štuke, Karne, Tifa & Band, te Ninu Badrić i Kirila Džajkovskog. Početak 2012. godine obilježio je spektakularni vatromet, nakon čega se nazočnima obratio gradonačelnik Alija Behmen, koji je svima zaželio sretnu Novu godinu. Tako je Grad Sarajevo još jednom potvrdio ulogu dobrog organizatora Javnoga dočeka Nove godine koji se ovoga puta održao pod sloganom „Želim da ti kažem šta sanjam“. Zajedno s partnerima: gradskim općinama (Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo i Novi Grad), Kantonom Sarajevo i Turističkom zajednicom KS, Grad je priredio kvalitetan i vrhunski glazbeni i zabavni program.

Prijem u Gradskoj upravi za Ninu Badrić i Kirila Džajkovskog

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen sa zamjenicima Igorom Kamočajijem i Miroslavom Živanovićem danas je u Gradskoj upravi upriličio prijem za Ninu Badrić i Kirila Džajkovskog koji su stigli u Sarajevo i večeras nastupaju u Središnjem programu Javnoga dočeka Nove 2011. godine na Trgu djece Sarajeva (ispred BBI centra) u organizaciji Grada Sarajeva i partnera. Prijemu su nazočili i članovi Izvršnoga odbora za pripremu Javnoga dočeka Nove 2012. godine: Benjamin Isović, Denis Zaimović, Aida Koristović i Nedim Lipa. Tijekom prijema naglašeno je kako su izvršene sve pripreme i generalna proba za večerašnji Središnji program Javnoga dočeka Nove godine na Trgu pred BBI centrom.

Sve spremno za Javni doček Nove 2012. godine

„Sve pripreme Javnoga dočeka Nove 2012. godine u organizaciji Grada Sarajeva, Kantona Sarajevo, četiri gradske općine i Turističke zajednice KS uveli smo u završnu fazu. Dječji smo program već organizirali u Međunarodnom centru za djecu i omladinu u Novom Sarajevu i u Multimedijalnoj sali Općine Novi Grad, a danas u 17 sati i u BKC-u. Želim vas još jednom podsjetiti da Dječji program čine predstava "Veseli čas", druženje s Djeda Mrazom i podjela novogodišnjih paketića. Reakcije roditelja i djece više su nego pozitivne i čini nam zadovoljstvo što će ovogodišnji dječji program pogledati 1.650 mališana, za razliku od prošlogodišnjeg kada je ovaj program pratilo blizu njih 300“, rekao je Igor Kamočaji, zamjenik gradonačelnika i predsjednik IO za za organizaciju i pripremu Javnoga dočeka Nove 2012. godine na današnjoj press konferenciji u Gradskoj upravi.

Impresivni rezultati Internet promocije Javnoga dočeka Nove 2012. godine

U sklopu organiziranih aktivnosti promocije Javnoga dočeka Nove 2012. godine u Sarajevu, na Internetu, uz suradnju s lokalnim i regionalnim Internet medijima, pokrenute su i stranice na najpopularnijoj društvenoj mreži – Facebook.com (http://www.facebook.com/GodinaSnova) i mirko-blog alatu Twitter.com (http://www.twitter.com/GodinaSnova). Dubravko Grubišić, ravnatelj Httpool d.o.o., partnera Grada Sarajeva u Internet promociji Javnoga dočeka Nove 2012., na danas održanoj press konferenciji u Gradskoj upravi, istaknuo je: „Facebook stranica je u proteklih 14 dana, koliko je aktivna, okupila više od 4.000 prijatelja, koji su aktivno sudjelovali i sudjeluju u komunikaciji s našim PR timom, odgovaraju na postavljena pitanja i dobivaju konkretne informacije o dočeku na najbrži mogući način“.

Čelnici Kantona, Grada i općina potpisali Sporazum o sufinanciranju unajmljivanja skloništa/azila za životinje

Ministri goispodarstva i prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Rusmir Sendić i Abid Jusić, gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen, te načelnici i predstavnici općina u Kantonu Sarajevo potpisali su danas Sporazum o sufinanciranju unajmljivanja skloništa/azila za životinje u Prači. Kako je najavljeno na press konferenciji, organiziranoj ovim povodom, planirano je da se u naredna dva mjeseca steknu osnovni uvjeti kojim će sklonište za oko 500 pasa lutalica biti stavljeno u funkciju. Općina Prača osigurat će lokaciju, neophodnu dokumentaciju i novac za gradnju objekta, dok će Kanton i općine izdvojiti novac za iznajmljivanje i održavanje skloništa. Za ovu namjenu u 2012. godini potrebno je izdvojiti 942.000,00 KM, a sve će pojedinosti biti precizirane ugovorom koji će sporazumne strane potpisati početkom ožujka naredne godine, kada je i planirano stavljanje objekta u funkciju.

Održana 35. sjednica Gradskoga vijeća Grada Sarajeva

Održana je 35. sjednica Gradskoga vijeća Grada Sarajeva kojom je predsjedao predsjedatelj Gradskoga vijeća prim. dr. Željko Ler. Vijećnici Gradskoga vijeća usvojili su Odluku o razrješenju članova radnih tijela Gradskoga vijeća Grada Sarajeva, te Odluku o izboru članova radnih tijela Gradskoga vijeća Grada Sarajeva. Na sjednici je usvojen Programa rada Gradskoga vijeća Grada Sarajeva za 2012. godinu. Program rada Gradskoga vijeća urađen je na temelju statutarnih, zakonskih i obveza proizašlih iz gradskih propisa i drugih akata, a na prijedlog subjekata kojima je zahtjev za predlaganje tema bio upućen. Gradsko će vijeće tijekom sljedeće godine pristupiti izradi novih planova, provjeriti prijedloge rješenja putem javnih rasprava o nacrtima planova ili donijeti regulacijske planove za određene obuhvate.

Zamjenik gradonačelnika Kamočaji otvorio izložbu \\\”Mali format 2011“ u galeriji „Roman Petrović“

Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Igor Kamočaji večeras je otvorio izložbu "Mali format 2011“ u galeriji „Roman Petrović“, istaknuvši u svome prigodnom obraćanju kako će „ova izložba sigurno upotpuniti sadržaj u gradu Sarajevu koji imamo tijekom ovogodišnjih blagdana“. Među dvadesetak autora, članova ULUBiH-a, koji su se predstavili na ovoj izložbi, Amer Bakšić ovogodišnji je dobitnik nagrade "Roman Petrović" za najbolje likovno ostvarenje pod nazivom "Demo mix-media". Uz plaketu, dobitniku nagrade bit će omogućeno da u 2012. godini u galeriji „Roman Petrović“ priredi svoju samostalnu izložbu u produkciji ULUBiH.

Sutra treća press konferencija povodom organizacije Javnoga dočeka

U četvrtak, 29.12.2011. u 12.00 sati održat će se treća press konferencija povodom Javnoga dočeka Nove 2012. godine u Sarajevu u organizaciji Grada Sarajeva. Na press konferenciji će članovi Izvršnoga odbora za pripremu i organizaciju Javnoga dočeka Nove 2012. godine u gradu Sarajevu novinare upoznati sa završnim pripremama za Središnji program pred BBI centrom, a bit će predstavljeni preostali izvođači Središnjeg programa. Na press konferenciji bit će proglašeni pobjednici u nagradnoj igri koja se realizira putem Facebook i Twitter stranice Godina snova.

Predstava „Veseli čas“ sutra u Bosanskom kulturnom centru

U četvrtak 29.12.2011. godine u 17.00 sati u Bosanskom kulturnom centru održat će se predstava „Veseli čas“ u sklopu Dječjeg programa Javnog dočeka Nove 2012. Predstavu „Veseli čas“ izvode akademski glumci Udruge „Studio scena“ s Dječjim horom „Suncokreti“. Budući da je Dječji program, između ostalog, namijenjen i ustanovama na području grada koje se brinu o djeci bez roditeljskog staranja i djeci s posebnim potrebama, u Bosanskom kulturnom centru nazočna će biti djeca Dječjeg doma „Bjelave“, Dječjeg doma „Egipat“, Zavoda „Mjedenica“, Udruge „Altius“ i djeca Udruge „Prosperitet Roma“. S djecom će se tijekom i poslije predstave družiti Djeda Mraz, te će im biti podijeljeni  novogodišnji paketići.

Gradonačelnik Behmen: krajnje vrijeme da se pravno riješi status sedam bh. kulturnih i znanstvenih institucija

Nakon zatvaranja Umjetničke galerije BiH i najavljenog zatvaranja Zemaljskog muzeja BiH i Historijskog muzeja BiH, gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen izražava otvoreno negodovanje situacijom u koju su dovedene institucije kulture od državnoga značaja.  Zatvaranje ovih kulturnih dragulja negativno se reflektira na imidž države Bosne i Hercegovine a time i na imidž njezinog glavnog grada. Stoga gradonačelnik Sarajeva smatra kako je krajnje vrijeme da se pravno riješi status ovih sedam bh. kulturnih i znanstvenih institucija, a time i njihovo financiranje, što je sugerirano i na posljednjim dvjema sjednicama Gradskoga vijeća Grada Sarajeva.