Пријем у Градској управи за Нину Бадрић и Кирила Џајковског

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен са замјеницима Игором Камочајијем и Мирославом Живановићем данас је у Градској управи уприличио пријем за Нину Бадрић и Кирила Џајковског који су стигли у Сарајево и вечерас наступају у Централном програму Јавног дочека Нове 2011. године на Тргу дјеце Сарајева (испред ББИ центра) у организацији Града Сарајева и партнера. Пријему су присуствовали и чланови Извршног одбора за припрему Јавног дочека Нове 2012. године: Бењамин Исовић, Денис Заимовић, Аида Користовић и Недим Липа. Током пријема наглашено је да су извршене све припреме и генерална проба за вечерашњи Централни програм Јавног дочека Нове године на Тргу пред ББИ центром.

Све спремно за Јавни дочек Нове 2012. године

„Све припреме Јавног дочека Нове 2012. године у организацији Града Сарајева, Кантона Сарајево, четири градске општине и Туристичке заједнице КС увели смо у завршну фазу. Дјечји програм већ смо организовали у Међународном центру за дјецу и омладину у Новом Сарајеву и у Мултимедијалној сали Општине Нови Град, а данас у 17 часова и у БКЦ-у. Желим још једном да вас подсјетим да Дјечји програм чине представа "Весели час", дружење са Дједа Мразом и подјела новогодишњих пакетића. Реакције родитеља и дјеце су више него позитивне и чини нам задовољство што ће овогодишњи дјечји програм погледати 1.650 малишана, за разлику од прошлогодишњег када је овај програм пратило близу њих 300“, рекао је Игор Камочаји, замјеник градоначелника и предсједник ИО за за организацију и припрему Јавног дочека Нове 2012. године на данашњој прес конференцији у Градској управи.

Импресивни резултати Интернет промоције Јавног дочека Нове 2012. године

У склопу организованих активности промоције Јавног дочека Нове 2012. године у Сарајеву, на Интернету, уз сарадњу са локалним и регионалним Интернет медијима, покренуте су и странице на најпопуларнијој друштвеној мрежи – Facebook.com (http://www.facebook.com/GodinaSnova) и мирко-блог алату Twitter.com (http://www.twitter.com/GodinaSnova). Дубравко Грубишић, директор Httpool д.о.о., партнера Града Сарајева у Интернет промоцији Јавног дочека Нове 2012., на данас одржаној прес конференцији у Градској управи, истакнуо је: „Фејсбук страница је у протеклих 14 дана, колико је активна, окупила више од 4.000 пријатеља, који су активно учествовали и учествују у комуникацији са нашим ПР тимом, одговарају на постављена питања и добивају конкретне информације о дочеку на најбржи могући начин“.

Челници Кантона, Града и општина потписали Споразум о суфинансирању унајмљивања склоништа/азила за животиње

Министри привреде и просторног уређења и заштите околиша Кантона Сарајево Русмир Сендић и Абид Јусић, градоначелник Сарајева Алија Бехмен, те начелници и представници општина у Кантону Сарајево потписали су данас Споразум о суфинансирању унајмљивања склоништа/азила за животиње у Прачи.
Како је најављено на прес конференцији, организованој овим поводом, планирано је да се у наредна два мјесеца стекну основни услови којим ће склониште за око 500 паса луталица бити стављено у функцију. Општина Прача обезбиједиће локацију, неопходну документацију и новац за градњу објекта, док ће Кантон и општине издвојити новац за изнајмљивање и одржавање склоништа. За ову намјену у 2012. години потребно је издвојити 942.000,00 КМ, а све појединости ће бити прецизиране уговором који ће споразумне стране потписати почетком марта наредне године, када је и планирано стављање објекта у функцију.

Градоначелник Бехмен: крајње вријеме да се правно ријеши статус седам бх. културних и научних институција

Након затварања Умјетничке галерије БиХ и најављеног затварања Земаљског музеја БиХ и Историјског музеја БиХ, градоначелник Сарајева Алија Бехмен изражава отворено негодовање ситуацијом у коју су доведене институције културе од државног значаја. Затварање ових културних драгуља негативно се рефлектује на имиџ државе Босне и Херцеговине а тиме и на имиџ њеног главног града. Стога градоначелник Сарајева сматра да је крајње вријеме да се правно ријеши статус ових седам бх. културних и научних институција, а тиме и њихово финансирање, што је сугерисано и на посљедњим двјема сједницама Градског вијећа Града Сарајева.

Одржана 35. сједница Градског вијећа Града Сарајева

Одржана је 35. сједница Градског вијећа Града Сарајева којом је предсједавао предсједавајући Градског вијећа прим. др. Жељко Лер. Вијећници Градског вијећа усвојили су Одлуку о разрјешењу чланова радних тијела Градског вијећа Града Сарајева, те Одлуку о избору чланова радних тијела Градског вијећа Града Сарајева. На сједници је усвојен Програма рада Градског вијећа Града Сарајева за 2012. годину. Програм рада Градског вијећа је урађен на основу статутарних, законских и обавеза произашлих из градских прописа и других аката, а на приједлог субјеката којима је захтјев за предлагање тема био упућен. Градско вијеће ће током сљедеће године приступити изради нових планова, провјерити приједлоге рјешења путем јавних расправа о нацртима планова или донијети регулационе планове за одређене обухвате.

Замјеник градоначелника Камочаји отворио изложбу \\\”Мали формат 2011“ у галерији „Роман Петровић“

Замјеник градоначелника Сарајева Игор Камочаји вечерас је отворио изложбу "Мали формат 2011“ у галерији „Роман Петровић“, истакнувши у свом пригодном обраћању да ће „ова изложба сигурно употпунити садржај у граду Сарајеву који имамо током овогодишњих празника“. Међу двадесетак аутора, чланова УЛУБиХ-а, који су се представили на овој изложби, Амер Бакшић је овогодишњи добитник награде "Роман Петровић" за најбоље ликовно остварење под називом "Демо микс-медиа". Уз плакету, добитнику награде биће омогућено да у 2012. години у галерији „Роман Петровић“ приреди своју самосталну изложбу у продукцији УЛУБиХ.

Сутра трећа прес конференција поводом организације Јавног дочека Нове 2012. године у Сарајеву

У четвртак, 29.12.2011. у 12.00 часова одржаће се трећа прес конференција поводом Јавног дочека Нове 2012. године у Сарајеву у организацији Града Сарајева. На прес конференцији ће чланови Извршног одбора за припрему и организацију Јавног дочека Нове 2012. године у граду Сарајеву новинаре упознати са завршним припремама за Централни програм пред ББИ центром, а биће представљени преостали извођачи Централног програма. На прес конференцији биће проглашени побједници у наградној игри која се реализује путем Фејсбук и Твитер странице Година снова.

Представа „Весели час“ сутра у Босанском културном центру

У четвртак 29.12.2011. године у 17.00 часова у Босанском културном центру одржаће се представа „Весели час“ у склопу Дјечјег програма Јавног дочека Нове 2012. Представу „Весели час“ изводе академски глумци Удружења „Студио сцена“ са Дјечјим хором „Сунцокрети“. С обзиром да је Дјечји програм, између осталог, намијењен и установама на подручју града које се брину о дјеци без родитељског старања и дјеци са посебним потребама, у Босанском културном центру присутна ће бити дјеца Дјечјег дома „Бјелаве“, Дјечјег дома „Египат“, Завода „Мједеница“, Удружења „Алтиус“ и дјеца Удружења „Просперитет Рома“.
Са дјецом ће се током и послије представе дружити Дједа Мраз, те ће им бити подијељени  новогодишњи пакетићи.

Замјеник градоначелника Живановић подијелио новогодишње пакетиће дјеци у Удружењу слијепих, Центру за слушну и говорну рехабилитацију те Удружењу обољелих од дјечје церебралне парализе

Замјеник градоначелника Мирослав Живановић обишао је данас Удружење слијепих, Центар за слушну и говорну рехабилитацију те Удружење обољелих од дјечје церебралне парализе те дјеци подијелио новогодишње пакетиће. Замјеник градоначелника Живановић је нагласио да је подјела пакетића постала традиција те изразио задовољство што се на овај начин дјеци могу уљепшати новогодишњи празници. Приликом ових посјета замјеника градоначелника, дјеца у овим установама су припремила и извела пригодан програм.