Gradonačelnik Behmen ozvaničio završetak iluminacije mosta Ćumurija

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen večeras je ozvaničio završetak projekta iluminacije mosta Ćumurija, čiju je realizaciju financirao Grad Sarajevo sa 80.000 KM. „Time je uspješno realiziran projekt iluminacije 8 mostova na Miljacki, na potezu Šeher-ćehajina ćuprija i Most Suade i Olge (izuzev mosta Skenderija na kojem će se raditi rasvjeta u narednom razdoblju)“ najavio je gradonačelnik Behmen. Svečanosti održanoj na mostu Ćumurija nazočili su zamjenici gradonačelnika Miroslav Živanović, Igor Kamočaji, predsjedatelj Gradskoga vijeća Željko Ler, načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, te predstavnici izvođača radova tvrtki "Testing-elektro" d.o.o Sarajevo i „Neimari“ d.o.o. Sarajevo.

Grad Sarajevo i Sarajevo Holiday Market donirali računarsku opremu Policijskoj postaji Stari Grad

Zamjenik gradonačelnika Igor Kamočaji i predstavnici Sarajevo Holiday Marketa danas su u prostorijama Policijske postaje Stari Grad uručili vrijednu donaciju pripadnicima ove policijske postaje. Radi se o dva suvremena računara s pratećom opremom. Primopredaji računarske opreme nazočili su i ministar unutarnjih poslova Kantona Sarajevo Muhamed Budimlić te načelnik Prve policijske uprave MUP-a Kantona Sarajevo Fahrudin Halač. Kako je istaknuo zamjenik gradonačelnika Igor Kamočaji, ova donacija je rezultat dogovora Gradske uprave i menadžmenta Sarajevo Holiday Marketa.

BiH među 10 najboljih svjetskih avanturističkih destinacija u 2012. godini

Ugledni magazin National Geographic svrstao je Bosnu i Hercegovinu među deset najboljih destinacija u svijetu za avanture u 2012. godini. „Davni putevi na visoravnima Bosne i Hercegovine koji su povezivali planinska sela stoljećima sada su ove staze savršene za biciklizam, što privlači veliki broj simpatizera ovoga sporta u našu zemlju“, objavio je National Geographic. Ovo ugledno priznanje znači mnogo kad je riječ o promociji atraktivnih prirodnih ljepota i turističkih potencijala i ponude naše zemlje.