Апел Градског вијећа грађанима Сарајева

У очекивању нових сњежних падавина у предстојећем периоду,  најављених из Федералног хидрометеоролошког завода, позивају се грађани да се укључе у превентивно одржавање саобраћајница, првенствено у падинским дијеловима града, на начин да уклоне своја возила са коловоза и тротоара, да би Зимска служба КЈКП „Рад” могла несметано и ефикасно да изврши законом прописане обавезе.

Бехмен упутио писмо саучешћа породици Дураковић: Нијаз ће остати упамћен као храбар човјек и политичар који се цијелим бићем борио за своју земљу и залагао за њено мултиетничко биће

Поводом смрти проф.др Нијаза Дураковића, градоначелник Сарајева Алија Бехмен упутио је писмо саучешћа његовој породици. „Са великом тугом и невјерицом примио сам вијест о изненадном и прераном одласку вашег оца и супруга, поштованог пријатеља и колеге Нијаза Дураковића. Молим вас да у име Града Сарајева и моје име примите изразе најискренијег саучешћа. Увјерен сам да ће Нијаз остати упамћен као храбар човјек и политичар који се цијелим бићем борио за своју земљу и залагао  за њено мултиетничко биће, друштво социјалне правде и као човјек који је градио модерну историју Босне и Херцеговине.

Јавни увид у Нацрт РП „Кошевско брдо“

Обавјештавамо вас да ће Нацрт регулационог плана „Кошевско брдо“ бити изложен на јавни увид грађанству у периоду од 30.01.2012. године до 29.02.2012. године сваки радни дан у просторијама МЗ „Кошевско брдо“ (ул. Браће Бегић 11) у времену од 09.00 до 15.30 часова.

36. сједницa Градског вијећа Града Сарајева

На основу члана 35. став 1.б. Пословника Градског вијећа Града Сарајева (“Службене новине Кантона Сарајево”, број 28/09),   сазивам 36. сједницу Градског вијећа Града Сарајева koja ћe ce одржати се у уторак 31. 01.  2012. године у 10.00 часова,  у објекту  Града Сарајева – Овална сала  Градског вијећа, улица Хамдије Крешевљаковића бр. 3/1. Уз позив за сједницу доставља се и Записник о раду 35. сједнице Градског вијећа Града Сарајева одржане 27. 12.  2011. године. За сједницу предлажем сљедећи ДНЕВНИ РЕД:

Градоначелник Бехмен: Драгутин Брацо Косовац живио је за Сарајево

Поводом смрти Драгутина Браце Косовца данас је у Комеморативном центру „Баре“ одржана комеморативна сједница на којој се у име Града Сарајева обратио градоначелник Алија Бехмен. Градоначелник Бехмен је у свом обраћању казао да су одласком Драгутина Браце Косовца Сарајево и Босна и Херцеговина остали без оних људи који свијет чине храбријим, љепшим и племенитијим. Завршен је један садржајан и богат живот, који изазива поштовање и представља животни узор којем треба тежити. „Драгутин Брацо Косовац је, уствари, живио за Сарајево. Својим независним отвореним духом, самопоуздањем и упорношћу, али и својом љубављу и приврженошћу према Сарајеву значајно је доприносио бољитку својих суграђанки и суграђана. Увијек отворен, комуникативан и дружељубив, промовисао је вриједности Сарајева, те био покретач и подршка бројних значајних догађаја у нашем граду.

Живановић одао почаст бившем градоначелнику Сарајева Анти Сучићу

Поводом 26 година од смрти Анте Сучића, делегација Града Сарајева на челу са замјеником градоначелника Мирославом Живановићем данас је на градском гробљу Баре положила цвијеће и одала почаст бившем градоначелнику Сарајева. На гробљу Баре окупили су се и пријатељи Анте Сучића. Анте Сучић  је био градоначелник Сарајева од 1975. до 1981. године. Својим богатим и плодоносним друштвеним и политичким ангажманом значајно је допринио да Сарајево добије организацију XIV зимских олимпијских игара 1984.г., обављајући тада функцију предсједника Извршног одбора ОК ЗОИ 84.

Градоначелник Бехмен уприличио пријем за учеснике обиљежавања 70. годишњице Игманског марша

Градоначелник Алија Бехмен са замјеником Мирославом Живановићем и секретаром Градске управе Милорадом Којовићем уприличио је данас пријем за представнике РО САБНОР-а Србије и ГО САБНОР-а Макарске, те учесника Игманског марша 92.-годишњег проф. Алексанадра Бјелојевића Чабу, који је изразио жељу да се лично упозна са градоначелником Сарајева. Пријему су присуствовали и Ибрахим Чомић, предсједник САБНОР-а КС, члан Вељко Дроца, те Ибрахим Дурмо, предсједник Организационог одбора обиљежавања 70. годишњице Игманског марша. Гости из Србије и Хрватске су захвалили градоначелнику  и његовим сарадницима на пријему те истакнули да им је изузетна част што ће сутра на Игману присуствовати обиљежавању једне од најзначајнијих операција током НОБ-а у Другом свјетском рату.

Удружење грађана “Нешто Више” позива лица са инвалидитетом да се пријаве за учешће у неформалном образовању из области информатике

Удружење грађана “Нешто Више” у оквиру пројекта “Инклузијом против дискриминације лица са инвалидитетом (ОСИ)” позива лица са инвалидитетом да се пријаве за учешће у неформалном образовању из области информатике (пословна информатика, графички дизајн и ауто кед), личних и специфичних животних вјештина (израда пројеката/пословних планова). Циљ је повећати конкурентност ОСИ на тржишту  рада и могућност њиховог  запошљавања на подручју града Сарајева. Циљна група: 30 незапослених младих лица са физичком врстом инвалидитета (корисници инвалидских колица или других ортопедских помагала за кретање), у доби 18-40 година, која живе на подручју града Сарајева и пријављена су на  један од бироа за запошљавање у општинама: Центар, Нови Град, Ново Сарајево и Стари Град.

Град Сарајево о Драгутину Браци Косовцу: напустио нас је изузетан човјек, привредник и антифашиста

Још један истински Босанац и Херцеговац нас је напустио. Са тугом и жаљењем смо примили вијест да је Драгутин Брацо Косовац, легенда Сарајева и Босне и Херцеговине, заувијек отишао. Иако далеко од јавности, опхрван тешком болешћу, грађанима и грађанкама Сарајева, и свима онима који воле и поштују Сарајево, много је значило присуство његове јединствене животне снаге и воље. Али, десило се неминовно, и, тек сада, без даха оставља празнина коју доноси Брацин одлазак. Ништа другачије се не може ни очекивати када је у питању Брацо Косовац, човјек чија биографија изазива поштовање и представља животни узор којем треба тежити. Смрћу Драгутина Браце Косовца Град Сарајево и Босна и Херцеговина остали су без изузетног човјека, антифашисте, истакнутог привредника, политичког радника и спортисте.

Градоначелник Бехмен озваничио завршетак илуминације моста Ћумурија

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен вечерас је озваничио завршетак пројекта илуминације моста Ћумурија, чију је реализацију финансирао Град Сарајево са 80.000 КМ. „Тиме је успјешно реализован пројекат илуминације 8 мостова на Миљацки, на потезу Шехер-ћехајина ћуприја и Мост Суаде и Олге (изузев моста Скендерија на којем ће се радити расвјета у наредном периоду)“ најавио је градоначелник Бехмен. Свечаности одржаној на мосту Ћумурија присуствовали су замјеници градоначелника Мирослав Живановић, Игор Камочаји, предсједавајући Градског вијећа Жељко Лер, начелник Општине Стари Град Ибрахим Хаџибајрић, те представници извођача радова фирми "Тестинг-електро" д.о.о Сарајево и „Неимари“ д.о.о. Сарајево.