Кјото захвалио Сарајеву на подршци, позив туристима да посјете Кјото и Јапан

Градоначелник Кјота Даисаку Кадокава упутио је писмо захвалности градоначелнику Сарајева Алији Бехмену. „Скоро година дана је прошла од незапамћеног земљотреса који је погодио источни Јапан, након којег је услиједио огромни цунами и несрећа са нуклеарном електраном 11. марта 2011. Молимо примите изразе наше дубоке захвалности на срдачном писму и љубазности коју сте нам указали Ви и Ваша земља током овог тешког периода“, наводи се у писму градоначелника Кјота, града који је сједиште Лиге историјских градова, чији је Град Сарајево члан од 2009. године. Градоначелник Кјота у свом писму надаље подсјећа да Град Кјото и остатак Јапана улажу заједничке напоре у обнову погођених подручја. „Међутим, ефекат катастрофе се проширио у сваки кутак Јапана. Кјото је погођен великим падом броја туриста, поготово страних. У овим тешким временима желимо да допринесемо опоравку Јапана и из Кјота развеселимо читаву земљу примајући што већи број страних туриста.

OтвараЊе Канцеларијe за енергетску ефикасност

Сарајево ће наредне седмице добити Канцеларију за енергетску ефикасност и тиме постати први град у Босни и Херцеговини који је отворио ову канцеларију. Тим поводом Град Сарајево ће у сриједу, 21. марта у 12 часова, организовати пригодну свечаност у просторијама Канцеларије у улици Хамдије Крешевљаковића бр. 27. Активности Канцеларије за енергетску ефикасност дефинисане су Акционим планом енергетски одрживог развоја града (Sustainable Energy Action Plan – SEAP) који је усвојило Градско вијеће Града Сарајева у јулу 2011. године. Тако ће Канцеларија:

38. сједница ГВ-а: књижевник Валеријан Жујо и Удружење ликовних умјетника БиХ добитници Шестоаприлске награде Града Сарајева у 2012.

Одржана је 38. сједница Градског вијећа Града Сарајева којом је предсједавао прим. др. Жељко Лер. Вијећници Градског вијећа примили су к знању Обавјештење о престанку мандата градског вијећника Ферида Буљубашића, а на његово мјесто је именован Славен Ковачевић. Том приликом нови вијећник у Градском вијећу Града Сарајева положио је свечану заклетву. Вијећници Градског вијећа усвојили су Извјештај о раду Одбора за додјелу „Шестоаприлске награде Града Сарајева“. „Одбор је констатирао да је у року утврђеном у Јавном позиву у Служби Градског вијећа достављено девет приједлога за осам кандидата за додјелу појединачне Награде и три подршке. За додјелу групне Награде није пристигла нити једна кандидатура, а за додјелу колективне Награде достављено је девет кандидатура са тридесет приједлога и три подршке. Дакле, укупно је пристигло тридесет и осам приједлога и три подршке за Шестоаприлску награду Града Сарајева у 2012. години,“ у уводном излагању истакла је замјеница предсједавајућег проф. др. Татјана Љујић – Мијатовић.