Повећати конкурентност лица са инвалидитетом на тржишту рада

“Правна регулатива и олакшице за послодавце приликом запошљавања лица са инвалидитетом”, тема је округлог стола одржаног данас у просторијама Града Сарајева. Округли сто организирало је Удружења грађана “Нешто Више” у оквиру пројекта “Инклузијом против дискриминације лица са инвалидитетом”, уз подршку Амбасаде Краљевине Холандије у БиХ. Замјеник градоначелника Сарајева Мирослав Живановић указао је на значај заједничког наступа удружења која окупљају лица са инвалидитетом, одакле би упутили јасне, артикулисане поруке о проблемима с којима се сусрећу у свакодневном животу. Први секретар Амбасаде Краљевине Холандије у БиХ Јантине ван Бакел је казала да је поред правне регулативе значајно да се лица са инвалидитетом препознају као лица која имају способност и права на рад и образовање.

Свечано отворен Уред за енергетску ефикасност Града Сарајева (УЕЕ)

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен и амбасадорица СР Њемачке у БиХ, Њ.Е. Урлике Мариа Кноц симболичним пресијецањем траке данас су званично отворили Уред за енергетску ефикасност Града Сарајева (УЕЕ). Сарајево је тако постао први град у Босни и Херцеговини који је отворио овај Уред, а грађани Сарајева ће коначно на једном мјесту моћи добити све потребне савјете, информације и информативно-едукативне брошуре о рационалном коришћењу енергије, мјерама енергетске ефикасности и могућностима њихове примјене у домаћинствима. Градоначелник Сарајева Алија Бехмен овом приликом упутио је захвалност Њемачком Савезном министарству за економску сарадњу и развој, Њемачком друштву за међународну сарадњу (ГИЗ-у), Отвореном регионалном фонду – Енергетска ефикасност у Југоисточној Европи, те Општини Центар, уз чију је огромну потпору Град Сарајево реализовао и овај пројекат.

Завршна манифестација пројекта “Град Сарајево-Град еко-школа”

Завршна манифестација пројекта, са додјелом застава, награда и цертификата за успјешну реализацију пилот пројекта, одржаће се у четвртак 22. марта 2012., са почетком у 12:00 у сали Треће гимназије, Вилсоново шеталиште бб, Сарајево. Испред Града Сарајева, манифестацији ће присуствовати Мирослав Живановић, замјеник градоначелника. На завршној манифестацији представници школа које су учествовале на пројекту: ОШ „Врхбосна“, ОШ „Мула Мустафа Башескија“, Друга гимназија, Трећа гимназија и Гимназија Добриња, представиће активности које су реализовали током проведбе програма.