39. сједница Градског вијећа Града Сарајева

Одржана је 39. сједница Градског вијећа Града Сарајева којом је предсједавао предсједавајући Градског вијећа прим. др. Жељко Лер. Минутом шутње вијећници Градског вијећа Града Сарајева одали су почаст недавно преминулом начелнику Сребренице Осману Суљићу. Вијећници Градског вијећа усвојили су Извјештај о раду Градског вијећа Града Сарајева за 2011. годину. Градско вијеће Града Сарајева је у 2011. години радило пратећи утврђени Програм рада Градског вијећа Града Сарајева за 2011. годину. Програмиране теме су разматране динамиком која је зависила о остваривању предуслова за њихово предлагање, односно реализацију. Градско вијеће је обрадило и одређени број тема које нису биле садржане у Програму рада, а које су реализиране на основу иницијатива и приједлога овлаштених предлагача, те закључака Градског вијећа.

Шестоаприлски турнир у хрвању „Куп града Сарајева“

У недјељу 01.04.2012. године, у 10.00 сати, у Олимпијској дворани „Хуан Антонио Самаран“/„Зетра“, званично ће бити отворен IV међународни турнир у хрвању грчко-римски стил за дјечаке и кадете „Куп града Сарајева“ поводом Дана града Сарајева.

Европа Џудо Куп – Топ Ранкинг „Сарајево Опен 2012.“ за сениорке и сениоре

У организацији Џудо савеза Ф БиХ, а у склопу Програма обиљежавања Дана града Сарајева, у суботу и недјељу, 31.03. и 01.04., у олимпијској дворани „Хуан Антонио Самаран“ одржаће се Европски ТОП Џудо куп за сениорке и сениоре „ЕВРОПА ЈУДО КУП – ТОП РАНКИНГ „САРАЈЕВО ОПЕН 2012.“. Седми по реду Европски ТОП Јудо куп за сениорке и сениоре је званични куп Европске џудо уније, који се бодује за европску ранг листу. Свечано отварање предвиђено је за суботу (31. март) у 16.00 сати, а финалне борбе почињу у 16.30 сати. Другог дана такмичења у недјељу (1. априла) финалне борбе почињу у 16 сати.

Десети јубиларни Шестоаприлски турнир у стрељаштву инвалидних лица у гађању из ваздушне пушке

У суботу 31.03.2012. године с почетком у 10.00 сати, на стрелишту Олимпијске дворане „Хуан Антонио Самаран“/„Зетра“, одржаће се Десети јубиларни Шестоаприлски турнир у стрељаштву инвалидних лица у гађању из ваздушне пушке поводом Дана града Сарајева. Церемонија отварања почиње у 10.00, а свечано проглашење најбољих екипа и појединаца обавиће се у 13.00 сати.

У Градскоj управи представљен Програм обиљежавања Дана града Сарајева

Поводом обиљежавања 6. априла, Дана града Сарајева, 550. година од оснивања Сарајева, 67 година од ослобођења града и 20 година од почетка опсаде Сарајева, данас је у просторијама Градске управе одржана прес конференција на којој је представљен Програм обиљежавања Дана града. "Представљање овогодишњег програма започели смо на неки начин презентацијом пројекта \’Сарајевска црвена линија\’, за коју смо увјерени да ће на достојанствен начин помоћи да се присјетимо свих суграђанки и суграђана, жртава опсаде и агресије на Сарајево и БиХ", изјавио је на данашњој конференцији за новинаре замјеник градоначелника Сарајева Мирослав Живановић. Он је представљајући овогодишњи Програм посебно издвојио изложбу Вакуфнаме Иса-бега Исхаковића, која је својеврсни родни лист Града Сарајева, затим традиционалну велику изложбу Удружења ликовних умјетника БиХ (УЛУБиХ), представљање монографије и изложбе ратних фотографија, те изложбу "Сарајево: Свјетлост прошлости из архивских докумената.

4. међународни куглашки турнир за слијепе и слабовидне особе “Сарајево 2012”

Поводом Дана града Сарајева, у куглани Олимпијске дворане „Хуан Антонио Самаран“/„Зетра“, у петак и суботу, 30. и 31. марта, одржаће се 4. међународни куглашки турнир за слијепе и слабовидне особе „Сарајево 2012“. Такмичарски дио турнира почиње у петак, 30.03. у 14.00 сати. Свечана церемонија отварања турнира планирана је за суботу 31. марта у 10.00 сати, у куглани Олимпијске дворане „Хуан Антонио Самаран“/„Зетра“, а затварање истог дана у 19.00 сати у хотелу „БМ Интернатионал“, када ће побједницима бити уручени пехари, медаље и дипломе.

39. сједница Градског вијећа Града Сарајева

На основи члана 35. став 1.б. Пословника Градског вијећа Града Сарајева (“Службене новине Кантона Сарајево”, број 28/09), сазивам 39. сједница Градског вијећа Града Сарајева која ће се одржати у петак  30.03.2012. године у 13.30 сати,  у објекту  Града Сарајева – Овална сала  Градског вијећа, Улица Хамдије Крешевљаковића, број 3/1. Уз позив за сједницу доставља се и Записник о раду 38. сједнице Градског вијећа Града Сарајева одржане 13.03.2012. године. За сједницу предлажем сљедећи ДНЕВНИ РЕД:

Сутра прес конференција поводом обиљежавања 6. априла, Дана града Сарајева

У четвртак, 29.03.2012. године, с почетком у 12.00 сати, одржаће се прес конференција на којој ће се званично представити Програм обиљежавања 6. априла, Дана града Сарајева, 550. година од оснивања Сарајева, 67 година од ослобођења града и 20 година од почетка опсаде Сарајева. На прес конференцији новинарима ће се у име Града Сарајева обратити замјеник градоначелника Мирослав Живановић и, уједно, предсједник Извршног одбора за обиљежавање Дана града, те организатори манифестација из програма обиљежавања.

\”Сарајевском црвеном линијом\” обиљежавање 20. годишњице опсаде града

Манифестацијом "Сарајевска црвена линија" главни град БиХ ће 6. априла обиљежити 20. годишњицу од почетка опсаде, уз богат сценско-музички програм. Тај ће дан од сцене код Вјечне ватре дуж улице Маршала Тита до Али-пашине џамије бити постављена 11.541 црвена столица у знак сјећања на број убијених Сарајлија током опсаде града. Програм манифестације састављен је од поезије и музичких композиција. Наступиће једна од најбољих свјетских музичарки на хармоници Мерима Кључо, сарајевски ансамбл класичних пјевача "Арт Виво" предвођен композитором и умјетничким директором Данијелом Жонтаром, те солисти Ивица Шарић, Аида Чорбаџић и Иван Шарић. Ту је и хор од 750 ученика сарајевских основних и средњих школа.

Одабран визуелни идентитет „Куће заната“

У склопу Вертикалне акције 1.Б „ Развој културног туризма у  градовима Мостар, Сарајево и Скопје“ једна од идентифицираних активности је и формирање поливалентног центра за занате на подручју Башчаршије у Сарајеву који ће имати функцију информативног, едукативног, презентационог, изложбеног и продајног центра за занате са подручја Башчаршије, Сарајева, а и шире, а који називамо „Кућа заната“. На овај начин надамо се да ће се истинска вриједност и дух Башчаршије презентовати, промовисати, очувати и унаприједити,  те заједно са њеним осталим материјалним и нематеријалним особинама учинити незаобилазним атрактивним мјестом развоја, прије свега културног, али и неких других праваца туризма. Желећи анимирати локалну заједницу НВО Oxfam Italia је, у сарадњи са студентима Академије ликовне умјетности, одсјек Графички дизајн, под менторством проф. Бојана Хаџихалиловића, објавила конкурс за визуелни идентитет „Куће заната“.