Sarajevo pobjednik natjecanja za najisplativiju turističku destinaciju

Sarajevo je izabrano za najisplativiju turističku destinaciju u natjecanju koje je organizirala stranica foxnomad.com. Nakon više od mjesec dana glasanja, sedam rundi i 103 grada koliko ih je sudjelovalo, prema objavljenim rezultatima stranice foxnomad.com, Sarajevo je u finalnoj rundi glasovanja uvjerljivo pobijedilo portugalski Guimaraes. Glavni grad BiH je dobio 9.402 glasa, dok je Guimaraes imao 4.809 glasova. Prije Guimaraesa, Sarajevo je eliminiralo Vernazzu, Sevillu, Rim, Izmir i Fethiye.

Gradonačelnik Behmen i ukrajinski veleposlanik razgovarali o unapređenju bilateralne suradnje

„Bosna i Hercegovina i Ukrajina imaju potencijale za razvoj bilateralne suradnje, a uloga njihovih gradova u toj suradnji u budućnosti može imati vrlo važnu ulogu“, rekao je danas veleposlanik Ukrajine, Nj. E. Oleksandr Levčenko na prijemu kod gradonačelnika Sarajeva Alije Behmena i njegovih zamjenika Miroslava Živanovića i Igora Kamočajija. U tom smislu veleposlanik je predložio intenzivniju suradnju Sarajeva i Harkiva, nekadašnjeg glavnog grada Ukrajine, a trenutno drugog po veličini i industrijski razvijenog grada. On je pozvao izaslanstvo Sarajeva koju bi trebali činiti eksperti i biznismeni da posjeti ovaj ukrajinski grad.

Međunarodni rukometni turnir „Sarajevo – 2012“

U sklopu Programa obilježavanja Dana grada Sarajeva, Rukometni savez BiH od 4. do 6. travnja organizira Međunarodni rukometni turnir „Sarajevo – 2012“. Na turniru će sudjelovati reprezentacije Italije, Crne Gore i BiH. Utakmice će se igrati u dvorani „Ramiz Salčin“ na Mojmilu prema sljedećem rasporedu: srijeda, 4. travanj u 17.00 sati: BiH – Crna Gora; četvrtak, 5. travanj u 20.30 sati: Crna Gora – Italija; petak, 6. travanj u 20.00 sati: BiH – Italija. Ulaz je slobodan.

Sutra konferencija za tisak povodom organiziranja 2. Sarajevo International Guitar Festivala

U srijedu, 04.04.2012. u 12:00 sati u prostorijama Bošnjačkog Instituta, ul. Mula Mustafe Bašeskije br. 21 u Sarajevu održat će se konferencija za tisak povodom organiziranja 2. Sarajevo International Guitar Festivala koji će se održati u razdoblju od 05. do 09. 04. 2012. Organizator Sarajevo International Guitar Festivala je Udruga gitarista u Federaciji Bosne i Hercegovine. Sarajevo International Guitar Festival svojim bogatim programom je namijenjen svima, od učenika, studenata i profesora, ljubitelja klasične gitare i klasične glazbe do građana općenito.